Martin Čater je bil z zaostankom 2,27 sekunde 20., Boštjan Kline pa je napravil napako in bil diskvalificiran.

Po smukaškem nastopu je vodil Jansrud, ki je za devet stotink premagal Švicarja Beata Feuza, z zaostankom 68 stotink pa je bil tretji Američan Jared Goldberg. Martin Čater je dosegel 13. čas (+1,73), Klemen Kosi 20. (+2,17), Boštjan Kline pa 27. (+2,98).

Izmed favoritov je bil Švicar Carlo Janka šesti (1,17), Francoz Alexis Pinterault 23. (+2,64), Hrvat Ivica Kostelić 29. (+3,02), Ligety 30. (3,03), Hircher pa 31. (+3:16).

Hud padec Banka

Čeh Ondrej Bank, ki je hudo padel pri hitrosti 110 km/h na zadnjem skoku, je med drsenjem vseeno prečkal ciljno črto in bil 25. Ob tem se je Čeh, ki je sodil v širši krog favoritov za visoka mesta, težje poškodoval. Nekaj časa je bil brez zavesti, odpeljali so ga v bolnišnico v Vail, kjer je ostal prek noči opazovanju. Po prvih podatkih pa ima globoko ureznino na obrazu in poškodovano nogo.

Hirscher z 31. mesta do zmage

Slalom je, potem ko Bank ni mogel na start, začel Avstrijec Marcel Hirscher. Po smuku je bil sicer 31. Za Jansrudom je imel 3,16 sekunde zaostanka. Izvrstno je izkoristil pogoje, ki jih je imel po diskvalifikaciji Banka kot prvi na startni listi, ter tudi nesporno slalomsko znanje. Takoj za njim je šel na progo Ligety in zaostal tri desetinke.

"Če sem pošten, potem lahko rečem, da nimam nobenih možnosti," se je že po smuku zanj nenavadno predal Kostelić. Njegov četrti slalomski čas je zadostoval za končno 12. mesto. V nadaljevanju ni nihče prehitel Hirscherja in Ligetyja, ki sta dosegla prvi in drugi čas slaloma. Pred nastopom Jansruda je bil tretji Avstrijec Romed Baumann, četrti po smuku in 16. na slalomu.

Jansrud je bil pred kombinacijo glavni favorit za zmago na superveleslalomu in smuku, vendar ostal brez odličja. Čeprav je imel veliko prednost po kombinacijskem smuku, dve sekundi in več pred najboljšimi slalomskimi specialisti, pa je imel težko delo, da bil ubranil vodstvo. To mu ni uspelo, 18. čas slaloma pa je zadostoval, da se je veselil srebrnega odličja.

Kosi še ostaja, Čater in Kline po kombinaciji zapuščata SP

Mariborčan Klemen Kosi je bil s 16. mestom na superkombinaciji na svetovnem prvenstvu v Beaver Creeku tako kot na superveleslalomu, kjer je bil 10., najboljši Slovenec. Martin Čater je bil 20., Boštjan Kline pa je bil diskvalificiran na slalomu. Slednja sta končala nastope na tem SP.

"Danes sem prišel vsaj do cilja, vendar sem bil do odstopa dan prej na specialnem smuku celo hitrejši. Tako bi raje videl, da bi prišel do cilja včeraj. Več sem sicer pričakoval od kombinacije. Pred slalomom sem čutil, da lahko dosežem dober izid. Na progi pa nisem dovolj spustil smuči in mi ni steklo, čeprav sem vložil v nastop največ, kar je bilo mogoče. Se zgodi. Nisem zadovoljen z uvrstitvijo, vendar si nimam kaj očitati, saj sem storil vse po svojih močeh, da bi bil uspešen. Pričakujem, da bom na naslednjih tekmah izboljšal vtis. Na slalomu sicer ne bom nastopil, na veleslalomu pa sem se na tej progi skorajda že uvrstil v finale svetovnega pokala. Upam, da bom tokrat uspešen," je dejal Kosi.

"Pričakoval sem dobre vožnje. Danes mi je smuk uspel bolje, kot v soboto, na slalomu pa sem šel prepočasi in sem napravil nekaj napak. Zato nisem prišel med petnajsterico, kar je bil moj cilj. Slalomska proga je bila dobro postavljena, vendar nisem ujel ritma in vedno ne tudi prave smeri, zato je bil tudi čas slabši. Naredile so se proti koncu smučine, vendar je bila proga kljub toplemu in sončnemu vremenu dobro pripravljena," je povedal Čater.

Čater in Kline že v ponedeljek potujeta v domovino. "Zadovoljen sem s pristopom do tekem na tem SP. Zgornji del superveleslaloma do odstopa je bil dober, čeprav nisem imel dobrega občutka med tekmo. Danes sem na smuku zgrešil smer na strmini, vendar ne morem biti razočaran, čeprav čas ni bil dober. Preveč agresivno sem pritiskal na podlago v smukih, to moram odpraviti. Če potegnem črto, mi je najbolje uspel kombinacijski slalom, ki ga sicer nisem veliko treniral. V vrhnjem delu se še nisem ujel, nato pa je steklo. Žal pa sem spodaj zajel količek, napravil napako in bil diskvalificiran," je zadnjo tekmo in nastope na tem SP strnil Kline.