Kralji so vodili po minuti in 33 sekundah igre, ko je zadel Tyler Toffoli. Vodstvo je v 13. minuti povišal Justin Williams, dve sekundi pred koncem prve tretjine pa je po podaji Robyna Regehra in Kopitarja zadel Drew Doughty. V drugi tretjini je znižal Nikita Kučerov, na začetku tretje je Tampo povsem približal Victor Hedman, zmagovalca pa je odločil Williams.

"Če sem iskren, menim, da tako dobro nisem igral. Včasih se tako zgodi. Igraš dobro, ne iztržiš pa rezultata. Dosežeš dva gola in meniš, da nisi igral dobro," je po tekmi o svoji igri, za katero je bil zaradi dveh golov pohvaljen, razmišljal Williams.

"Bili smo trdno odločeni že pred tekmo, da moramo zdržati in prejeti čim manj golov. Na kakršenkoli način. Tudi če bi se morali metati v blok, prestreči podajo, udariti koga, pripravljeni smo bili na vse, da ploščke spravimo stran od gola," pa je razložil Doughty.

Kralji po tekmi niso bili zadovoljni s potekom tekme, saj so po vodstvu s 3:0 dovolili, da so se nasprotniki z dvema goloma povsem približali. "Ko vodiš s 3:0, takrat bi moralo biti tekme konec. Nikoli jim ne bi smeli dovoliti, da se vrnejo v igro. Zaradi tega nismo veseli. Četrti gol nam je pomenil res veliko," je še menil Doughty.

Montreal je s 6:2 odpravil New Jersey, po dvakrat pa sta zadela Tomaš Plekanec in Dale Weise. San Jose je s 4:5 izgubil proti Carolini, morskim psom ni pomagal niti razpoloženi Tomaš Hertl, ki je zadel dvakrat, enkrat pa podal. Izgubili sta obe moštvi iz New Yorka; Rangers proti drugouvrščeni ekipi lige NHL Nashvillu z 2:3, Islanders pa z 1:2 proti Bostonu.

Buffalo je s 3:2 premagal Dallas, Toronto s 5:1 Edmonton, Ottawa je doma klonila proti Columbusu z 1:4, Arizona pa proti Detroitu z 1:3. Minnesota je z 1:0 zmagala proti Coloradu, Vancouver pa je bil s 5:0 boljši od Pittsburgha.