Nejc Dežman je z 255,6 točke osvojil 13. mesto, Jernej Damjan je bil 19., Jurij Tepeš pa 21.

Po prvi seriji sta tekmo končala Robert Kranjec na 38. mestu in Matjaž Pungertar, ki se mu je skok povsem ponesrečil in je osvojil 50. mesto. Tomaž Naglič je obstal v kvalifikacijah. Tekmovalni vikend v Titisee-Neustadtu se bo končal še z eno tekmo v nedeljo, ki bo še kako pomembna, saj bodo skakalci lovili še zadnje vozovnice za nastopa na svetovnem prvenstvu v Falunu, ki bo čez dva tedna. Prihodnji teden bodo namreč v Vikersundu še poleti.

Krafta uspel premagati šele zmagovalec Freund

Kraft je bil po prvi seriji šele na osmem mestu in vse je kazalo, da bi mu Prevc ob morebitnem podobnem razpletu v finalu odščipnil še nekaj točk v skupnem seštevku. Zmagovalec novoletne turneje je v drugo skočil 139 metrov ter prevzel vodstvo. Tekmeci so iz skoka v skok zaostajali za Avstrijcem, z vrha ga ni spravil niti Prevc, ki je v prvi seriji skočil 141,5 metra, kar je bila daljava dneva, v drugi pa deset metrov manj. Kar ni uspelo slovenskemu športniku leta 2014, je uspelo Freundu. Ta je pristal pri 140 metrov in zanesljivo slavil četrto zmago v sezoni pred kakšnimi 5500 rojaki.

Freund je zmagal 13. v karieri, s tem pa je postal četrti najuspešnejši nemški skakalec vseh časov (Jens Weissflog, Martin Schmitt, Sven Hannawald). Šestindvajsetletnik je v tej sezoni na stopničkah končal desetkrat, od tega je štirikrat stal na najvišji.

Janus zadovoljen

"Predvsem v drugi seriji se je vrstni red kar pomešal, zato sem zadovoljen, da sem ohranil mesto na zmagovalnem odru. Rezultati so v zadnjem obdobju vrhunski, seveda mi manjkajo še malenkosti, ki jih je potrebno popraviti," je po tekmi dejal Prevc.

"Tekma je bila težka, predvsem ta finalna serija. Čestitke Petru. Naredil je malo slabši skok v finalu. Sem zadovoljen," je bil kratek glavni slovenski trener Goran Janus, ki je nato ocenil še preostale slovenske finaliste: "Lepo je odskakal Nejc Dežman, čestitke za 13. mesto. Drobne napake sta delala in Jurij in Jernej. Jutri bo bolje."

Kraft Prevcu znova nekoliko pobegnil

Kljub tej napovedi ima Janus že postavljen cilj za nedeljsko tekmo: "Rad bi, da bi tisti, ki danes niso bili v točkah, bodo. To je cilj."

Kraft je z drugim mestom Prevcu v skupnem seštevku znova nekoliko pobegnil, po 22. od 32 tekem ju loči 49 točk, nevarno pa se približuje Freund, ki se je v zadnjih šestih nastopih šestkrat prebil na stopničke in za Prevcem zaostaja še 99 točk.