Prvi del hotela z 72 sobami bodo v parku odprli 17. julija, drugi del pa bo dokončan leta 2016. V njem bo dodatnih 72 sob. V hotelu bodo goste sprejeli trije roboti receptorji v človeški podobi, sposobni pa naj bi bili precej kompleksnih pogovorov. Roboti bodo zadolženi tudi za različne usluge, ki jih gosti navadno naročajo v hotelih, prav tako bo robot portir, pa tudi snažilke.

Zmanjševanje stroškov

»Naredili bomo najbolj učinkovit hotel na svetu,« se ponaša Hideo Sawada, predsednik Huis Ten Bosch. Pravi, da bodo lahko roboti sčasoma opravljali 90 odstotkov vsega dela v hotelu. »Upamo, da bomo v prihodnosti zgradili še 1000 takšnih hotelov po vsem svetu,« je za japonski Nikkei News dejal Sawada. Tako želijo ustvariti najbolj futuristični nizkocenovni hotel na svetu. Med drugim naj bi se vrata v hotelu odklepala s tehnologijo prepoznavanja obraza, tablični računalniki tam ne bodo nobena posebnost, prilagajanje temperature klimatskih naprav pa bo zgodovina, saj bodo te zaznale telesno toploto v sobah in nastavile primerno temperaturo. Za zmanjševanje stroškov poslovanja bodo skrbele sončne celice in še cel kup varčne tehnologije.

Kdo ponudi več

Cene sob se bodo razlikovale in nihale glede na povpraševanje. Gostje bodo morali na vrhuncu sezone ponuditi najvišjo ceno, da si bodo zagotovili nastanitev. Bodo pa najvišje cene vseeno omejene. Nihale bodo od 60 dolarjev za enoposteljno sobo do 153 dolarjev za triposteljno. Samo za sobe, ki bodo nudile več razkošja (superior in deluxe), bo treba odšteti več.