Flisar je izpadel v osmini finala, v svoji skupini je ciljno črto prečkal kot tretji za Norbergom in Francozom Jeanom Fredericom Chapuisom. Slednja sta na SP v Kreischbergu osvojila bron in srebro. Blaž Ogorelc je izpadel v kvalifikacijah z 38. dosežkom.

"Čeprav 21. mesto ni dosežek, s katerim nikakor ne morem biti zadovoljen, ni nobene panike, nobenega posebnega razočaranja. Čutil sem nekaj utrujenosti, še vedno imam telefone, sporočila in take stvari, a se ne bom pritoževal. Danes nisem bil pravi, vsekakor pa je bila že skupina takšna, da napredovanje ni bilo nekaj samoumevnega. Jaz sem sicer nekaj novega poskušal na startu, poskusil sem s tehniko brez porivanja, a se mi ni izšlo. Enkrat ti uspe, kot mi je v Kreischbergu, drugič ne, tako je, z novostmi je treba poskušati," zaradi rezultata ni bil posebej nezadovoljen svetovni prvak.

A njegovo razpoloženje je kvaril drug dogodek. Njegov prijatelj in partner pri treningu Čeh Tomaš Kraus je namreč hudo padel, tako da so ga morali odpeljati v bolnišnico. "To zame pomeni velik stres. Zlomil si je stegnenico in ima že danes zvečer operacijo. Težka poškodba, a bi bila lahko še hujša. Padec je bil grozljiv, mislili smo, da si je zlomil vse kosti, kar jih ima," je dejal Flisar, ki bo v soboto naredil vse, da bi izboljšal vtis. "Jutri bom imel nekoliko lažjo skupino, a ne lahko. Dva Rusa, tudi drugega na današnji tekmi Ridzika in Nemca Paula Eckerta, ki je bil na svetovnem prvenstvu tudi v finalu.

V ženski konkurenci je danes slavila Švicarka Fanny Smith, prav tako članica Flisarjeve mednarodne ekipe, pred Švedinjo Anno Holmlund in Francozinjo Ophelie David.