Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Belgija - 1. liga

Standard - Royal Mouscron
1
Čeprav je Standard v prvenstvu šele na petem mestu, mu gre v zadnjem mesecu in pol zelo dobro. Ekipa je neporažena že vse od 14. decembra lani, v tem času pa je vpisala pet zmag in remi. V povsem drugačnem položaju pa se nahaja Royal Mouscron, ki je na lestvici šele trinajsti, povrhu pa je izgubil zadnjih šest tekem. Standard bo danes krizo gostiteljev bržčas še poglobil.


Nogomet - Mednarodni klubi - Prijateljske tekme

Dinamo Kijev - Astra Giurgiu
1
Ker gre za prijateljsko srečanje, se zna zgoditi, da bosta trenerja temeljito premešala začetni postavi. Kljub temu bo v vlogi favorita Dinamo Kijev, ki je tudi vodilno moštvo ukrajinskega prvenstva. Čeprav Astra še zdaleč ne velja za slabo ekipo in v romunskem prvenstvu zaseda četrto mesto, se klub iz Kijeva lahko pohvali s kvalitetnejšo zasedbo.

Košarka - Mednarodni - Evroliga

Alba - Panathinaikos
2
Alba v drugem delu evrolige igra bolje kot je marsikdo pričakoval, saj ima po petih tekmah dve zmagi. Da Berlinčanov ne gre podcenjevati, so uvideli tudi košarkarji Galatasarayja, ki so morali Albi priznati premoč na domačem parketu. Panathinaikos sicer ne deluje pretirano prepričljivo, saj je bil v skupini E že dvakrat poražen, a ne glede na to, mu danes pripada vloga favorita.

Košarka - ZDA - NBA

Minnesota – Memphis
2
Četudi je Minesotta na zadnji tekmi doma tesno premagala Miami, ostaja najslabše moštvo lige. Z vsega devetimi zmagami na 46 tekmah sta jo prehitela celo letos izjemno slaba New York Knicks in Philadelphia 76ers. Proti Memphisu, za katerega se v zadnjem času zdi, da je nepremagljiv, volkovi za vnovično zmago potrebujejo skorajda čudež.

Košarka - ZDA - NBA

Indiana - Cleveland
2
Če je imel Cleveland še v začetku januarja rezultatsko krizo, je ta sedaj že zdavnaj pozabljena. Kot vse kaže, je ekipa le ujela zmagovalni ritem in se lahko pohvali že s kar dvanajstmimi zaporednimi zmagami. Ker Indiana v letošnji sezoni ne navdušuje in je daleč od mest, ki vodijo v končnico, se LeBronu Jamesu in soigralcem nasmiha nova zmaga.