Brezpogojna prodaja obsežnega kontingenta zastavljene vozlane umetnosti znane specializirane trgovine v korist nemške banke gre v odločilno fazo. Ker bo rok za likvidacijo v kratkem potekel, imajo ljubitelji plemenite bivanjske kulture le še nekaj dni možnost ujeti priložnost leta v Industrijski coni Šiška ob severni obvoznici v Ljubljani (H3, izvoz Industrijska cona Šiška - Ljubljana Savlje, v bližini tovarne Lek).

Asortiment, ki ga mora prodati »Bayerische Verwertungs-Gesellschaft« (Bavarsko podjetja za trgovanje), še vedno obsega kakovostne, ročno vozlane preproge vseh mer in vzorcev, od rustikalnih del, kot so širvan ali buhara, prek brezčasnih klasikov (tabriz, isfahan in številni drugi), in modernih dizajnerskih preprog (npr. gabbeh, ziegler) do dragocenih zbirateljskih kosov iz legendarne zakladnice podjetja, med njimi svileni kašmir ali antični sarough. Da bi lahko zaključili totalno razprodajo v času, ki je še na voljo, so pooblastili vodjo likvidacije, gospoda Hans-Joachima Breierja, da naj vozlane preproge brez izjeme proda z drastičnimi odbitki do 70 odstotkov glede na redno ceno izvedenca v Nemčiji – če je treba, celo pod aktualno veleprodajno ceno!

Da bi vsi interesenti ponovno imeli priložnost za ogled največje izbire pravih perzijskih preprog in da bi si lahko zagotovili najlepše unikate, je prodajni prostor v Industrijski coni Šiška v Ljubljani (Litostrojska cesta 44 b, s strani ulice Alme Sodnik, ob severni obvoznici H3, izvoz Industrijska cona Šiška - Ljubljana Savlje, v bližini tovarne Lek, tel. 01 / 620 20 63) neprekinjeno odprt v petek, 6. februarja, in v soboto, 7. februarja, vsakokrat od 10. do 19. ure ter to nedeljo, 8. februarja, od 11. do 18. ure; poleg tega je posebna prodaja načrtovana še ta ponedeljek, 9. februarja, od 10. do 19. ure. Ker družba BH bavarsko podjetje za trgovanje d.o.o., ki je nekoč svoj sedež imela v poslovni stavbi Emona (sedaj pa na Litostrojski cesti 44 b, 1000 Ljubljana), ni sporočila drugih terminov, nihče ne bi smel zamuditi te priložnosti!