Calgary je s 3:1 premagal San Jose in se z 61. točko z njim izenačil na šestem mestu zahodne divizije, zdaj devetouvrščenemu Los Angelesu, moštvu slovenskega reprezentanta Anžeta Kopitarja, bežita že za sedem točk, vmes pa je z 59 točkami še Vancouver.

Oba gola v Edmontonu sta padla v drugi tretjini, v polno sta zadela Jevgenij Malkin, ki je bil uspešen prvič po premoru zaradi poškodbe, in David Perron, slednji je odigral svojo prvo tekmo proti nekdanjemu klubu, gol pa dosegel kar z drsalko. Vratar pingvinov Marc-Andre Fleury je ubranil 22 strelov in 35-ič v karieri ostal nepremagan.

New York Rangers so zabeležili tretjo zaporedno zmago, do katere so prišli v drugi tretjini, ko so po zaostanku z 1:2 z goloma Dericka Brassarda in Dereka Stepana rezultat spremenili v svojo korist. Prvi gol za gostitelje je dosegel Rick Nash, z njim se je spet zavihtel na vrh najboljših strelcev. To je bil njegov 32 gol, enega manj ima napadalec Washingtona Aleks Ovečkin.

Calgary je zmagal že osmič v desetih tekmah, tako da je postal resen kandidat za končnico. Proti San Joseju je kar tri gole dosegel v drugi tretjini, strelci so bili Kris Russell, Jiri Hudler ter Mason Raymond, v zadnji je San Jose s častnim golom Johna Scotta le zmanjšal zaostanek.