Prvo točko za Slovenijo, ki sodi med glavne kandidate za eno od dveh mest, ki vodita v višji rang tekmovanja, je dosegla Tadeja Majerič, ki je premagala Eleonora Molinaro s 6:3, 6:1, drugo pa je zabeležila Polona Hercog po še bolj prepričljivi zmagi proti Sharon Pesch (6:1, 6:0). V igri dvojic pa sta Slovenijo zastopali mlada Manca Pislak in Tadeja Mejerič, ki sta zmagali s 6:1 in 6:2.

"Pri Tadeji se je poznalo, da je v zadnjih mesecih zelo malo nastopala, tako da je imela na začetku malce treme, a ko je ta popustila, je suvereno končala delo. Polona ni pustila nobenih dvomov. Bila je boljša v vseh elementih igre in ekspresno izpolnila cilj, tudi Manca in Tadeja v dvojicah pa sta se dobro ujeli in bili nadvse prepričljivi," je povedal kapetan Andrej Kraševec.

Naslednji tekmec Slovenije bo zmagovalec drugega dvoboja v skupini med Finsko in Irsko. Odločala bo igra parov, a kot pravi Kraševec, to sploh ni pomembno. "Smo toliko močni, da o tekmecu ne razmišljamo. Kdor koli bo, se bomo nanj dobro pripravili in ga premagali."