Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Afriško prvenstvo

Ekvatorialna Gvineja - Gana
2

Ekvatorialna Gvineja se je po čudežu in s precej sodniške pomoči prebila v polfinale afriškega prvenstva. Če ne bi bilo prvenstvo na njenih tleh, te reprezentance seveda ne bi bilo niti v četrtfinalu, saj nikakor ne sodi med najboljše afriške zasedbe. Ena od teh pa je Gana, ki je do polfinala lepo stopnjevala formo in igrala vse bolje ter ob tem prikazala nekaj dobrih predstav, zato lahko z optimizmom pričakuje današnjo tekmo, kjer bi morala unovčiti svojo premoč v kvaliteti in se domačinom »zahvaliti za sodelovanje«.

Nogomet - Nizozemska - 1.liga

Ajax - AZ Alkmaar
1

Ajax je v zadnjih dveh krogih osvojil le točko in PSV mu je pošteno pobegnil. Ker za klub iz Amsterdama drugo mesto nikakor ni zadovoljivo, trenerju Franku de Boerju pošteno gori pod nogami, spodrsljaji pa niso več dovoljeni. Na Areno tokrat prihaja nevarni AZ Alkmaar, ki je trenutno peti, pri Ajaxu pa se zavedajo, da bo treba za zmago odigrati eno boljših tekem v tej sezoni.

Košarka - Evroliga

Real Madrid - Barcelona
1

Barcelona je v letošnji sezoni videti precej ranljiva in je že kar nekajkrat izgubila, medtem ko je Real do sedaj deloval bolj prepričljivo. Oba španska velikana se v skupini E borita za čim boljše izhodišče pred končnico, Real pa bi z današnjo zmago storil velik korak k osvojitvi vsaj drugega mesta, Katalonce pa bi pahnil v hud boj z ostalimi klubi, ki lovijo vsaj četrto mesto v skupini. Po porazu v Tel Avivu z Maccabijem, ki je bil za Real prvi v Top16, bo kraljevi klub odločen, da se vrne na zmagovito pot, motiva za zmago proti največjemu rivalu pa Madridčanom nikoli ne manjka.

Tenis - ATP - Montpellier

Monfils - De Schepper
1

Gledalci v Montpellierju bodo prišli na svoj račun, ko se bosta danes pomerila dva domača igralca. Verjetno bo imel več podpore precej bolj znan in uspešnejši Monfils, ki bo razočaranje iz Melbourna (izpadel je v drugem krogu) poskušal popraviti z dobrim nastopom na domačih tleh. Proti 104. igralcu sveta preveč dela ne bi smel imeti.