Prvo preizkušnjo na letošnjem svetovnem prvenstvu v ZDA je Tina Maze začela s startno številko 19, ob prihodu v cilj pa je prevzela vodstvo pred Lindsey Vonn, ki se je na progo podala pred njo in tako ni mogla dolgo slaviti najboljšega časa pred domačo publiko.

Če je nato že močno zadišalo po ponovni zlati medalji Črnjanke, pa je te sanje razblinila Anna Fenninger, ki je s številko 22 uspela progo presmučati 3 stotinke hitreje od Mazejeve.

"Ko sem prišla v cilj, je nastala tišina, ker se ne vidi takoj, da sem prehitela Lindsey, potem pa sem razumela, ko sem videla, da sem prva. Ta občutek je bil lep, največji izziv mi je bil danes premagati Lindsey na njenem domačem terenu. To mi je uspelo, naredila sem dobro vožnjo, tega sem res zelo vesela. Zdaj imam sicer malo grenkega priokusa zaradi minimalnega zaostanka za zlato medaljo, a na koncu kariere se ti vse to obrne. Enkrat so stotinke proti tebi, drugič pa v tvojo korist, kot so bile denimo v mojo v Sočiju. Pomembno je le, da si na vsaki tekmi stoodstoten. S tem drugim mestom se mi je breme danes odvalilo z ramen. Zdaj imam prave občutke, biti na stopničkah je res velik užitek," je takoj po tekmi za televizijo Slovenija dejala Mazejeva.

Na startu sta bili poleg Mazejeve danes še dve Slovenki. Ilka Štuhec je z zaostankom 2,20 sekunde za Fenningerjevo osvojila 17. mesto, Vanja Brodnik pa je zaostala 3,96 sekunde in končala na 27. mestu.

Superveleslalom se je zaradi premočnega vetra začel z nižjega startnega mesta in pol ure pozneje, kot je bilo predvideno, močni sunki vetra pa so motili tekmovalke tudi v nadaljevanju in večkrat povzročili tudi krajše prekinitve.

Jutri je na sporedu moški superveleslalom, začel se bo ob 19. uri, smučarke pa ob 21.30 čaka trening smuka.