PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni - Afriško prvenstvo

DR Kongo-Slonokoščena obala
2
Nobena skrivnost ni, da ima Slonokoščena obala na tem prvenstvu najbolj smrtonosen napad. Gervinho in Bony živita od podaj Yaye Toureja in sta zrešetala Alžirce. Še tisti gol, ki so ga sloni dobili, je bil dosežen iz prepovedanega položaja. Demokratična Republika Kongo vsaj mene nikakor ni navdušila, tudi proti sosedi je vse do zaostanka 0-2 igrala povprečno, potem pa izkoristila nekaj črnih minut nasprotnika in polfinale je tu. Pričakujem previdno igro obeh, saj je za oboje to tekma leta, na koncu pa bi znal odločiti že en sam zadetek. Takih nogometašev, ki so sposobni posamičnih mojstrovin v 90 minutah, pa imajo oranžno-zeleni v svojih zagotovo več. Priložnost generacije, da se ta nogometna država zopet okiti z zlatom je res izjemna. Mislim, da je bila najboljša poteza trenerja Renarda pred prvenstvom ta, da veterana Barrya posede na klop, med vratnicami je tako priložnost dobil zelo spodoben čuvaj mreže Gbohouo.

Košarka - Mednarodni - Evropokal

Bamberg-Union Olimpija/+12,5/
2
Zmaji so letos že večkrat dokazali, da z igranjem v gosteh nimajo nikakršnih težav in prepričan sem, da bo na evropski tekmi sezone, tekmi za "biti ali ne biti" vsak posameznik od sebe dal res vse. Proti Zadru je igra lepo tekla, vključil se je tudi rekonvalescent Rupnik, ki pa ga bo Pipan najbrž čuval, če bi slučajno Marinelli in Marinović nabrala osebne napake. Proti Bambergu realno zmage ni za pričakovati, a tekma bo po moji oceni veliko bolj tesna, kot obračun teh dveh ekip v Stožicah.

Košarka - Slovenija - 1.liga

Krka-Zlatorog/+10,5/
2
Džikić v domačem prvenstvu že celo sezono več minutaže namenja Zatežiču, Ritlopu in Polutaku, skratka igralcem, ki potem v ABA ligi praviloma sedijo. V nedeljo dolenjsko ekipo čaka vele tekma proti vodilni zvezdi, zato bodo rezervisti tokrat prišli še toliko bolj do izraza. Laščani pa bodo seveda naredili vse, da pustijo dober vtis ter po možnosti celo zmagajo, kajti zadnji rezultati so bili za njih kar spodbudni. Hendikep se mi ob vsem naštetem zdi pretirano visok.

Tenis - ATP - Montpellier dvojice

Inglot/Mergea-Istomin/Kudryav
1
Moja drzna napoved je, da bo romunsko-britanska naveza Inglot/Mergea letos na koncu uvrščena na zaključni turnir parov v London. Dvojec je v Melbournu izločil brata Bryan, še pred tem pa sta se v Aucklandu dokopala vse do finala. Za začetek jima nasproti stojita tenisača, ki se morata tukaj ukvarjati tudi z nastopom med posamezniki, med pari pa večjih uspehov nikoli nista bila deležna.