"Kot navijač Chicaga vam malo zamerim, saj ste še en pokal osvojili s takšno lahkoto," se je v nagovoru, po poročanju uradne spletne strani lige NHL, pošalil Obama. Hkrati je igralce pohvalil za neverjeten dosežek, ko so mesto brez snega in brez zime spremenili v hokejsko mesto. To so dosegli igralci, kot so Jonathan Quick, Justin Williams, Dustin Brown, Marian Gaborik, ob naštevanju pa ni pozabil omeniti tudi Anžeta Kopitarja, slovenskega zvezdniškega napadalca v dresu moštva iz mesta angelov.

Kings so v zahvalo predsedniku Obami podarili hokejski dres in srebrno hokejsko palico, na kateri je vgravirano "predsedniku Baracku Obami s strani 2014 šampionov Stanleyjevega pokala Los Angeles Kings 2. februar 2015".

Kapetan kraljev Brown je v odgovoru na predsednikove dovtipe dejal, da je celotna izkušnja sprejema v Beli hiši zabavna, vendar je pogled na Stanleyjev pokal v njihovih rokah najboljši opomnik tega, za kaj sploh igrajo.

Hokejistom so se na tradicionalnem sprejemu pridružili še nogometaši Los Angeles Galaxy, ki so lani osvojili pokal v severnoameriški nogometni ligi MLS.