Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - FA pokal

Manch Utd - Cambridge
1
Navijači rdečih vragov so lahko po slabem vstopu v sezono z igro njihovih nogometašev v zadnjem času relativno zadovoljni. Nogometaši trenerja Louisa van Gaala so na zadnji tekmi s 3:1 odpravili zadnjeuvrščeni Leicester, danes pa bi morala biti njihova naloga še nekoliko lažja. Na Old Traffordu namreč gostijo nadvse povprečnega četrtoligaša Cambridge, ki povrhu še zdaleč ne igra prepričljivo.

Nogomet - Italija - Pokal

Roma - Fiorentina
1
Nogometaši Rome v zadnjem času bolj kot zmage beležijo remije, posledično pa izgubljajo boj za prvaka s torinskim Juventusom, ki ima pred njimi sedaj že sedem točk prednosti. Rimljani so med drugim pred dobrim tednom dni remizirali tudi v gosteh proti današnjemu tekmecu Fiorentini. Srečanje se bržkone utegne neodločeno končati tudi tokrat, čeprav statistika iz zadnjih dvobojev kaže, da je Roma Firenčane na domačem terenu vselej premagovala.

Nogomet - Belgija - Pokal

Brugge - Cercle Brugge
1
Čeprav gre za obračun mestnih tekmecev, prav napete tekme ne gre pričakovati. Razlika med Bruggem in Cercle Bruggem je namreč kar precejšnja, o čemer priča priča tudi položaj na prvenstveni lestvici, kjer Brugge zaseda vodilni položaj, medtem ko se njegov polfinalni pokalni tekmec bori za obstanke v prvoligaški druščini. Če poleg tega upoštevamo, da je Brugge pred dobrim tednom dni Cercle prepričljivo premagal s 3:0, prav velikega dvoma o današnjem zmagovalcu ne bi smelo biti.

Nogomet - Nizozemska - 1.liga

NAC Breda - PSV Eindh.
2
Vodilni PSV se na današnjem gostovanju ne bi smel namučiti. Breda se bo na prikazano v dosedanjem delu prvenstva težko obdržala med elito, saj je v 20 krogih zmagala zgolj trikrat. Poleg tega je PSV zadnjo tekmo proti gostiteljem dobil s kar 6:1, zato je njihova zmaga danes še toliko bolj pričakovana.