Rangerji, ki so na petem mestu vzhodne konference, so z dobro zadnjo tretjino, v kateri so dosegli zadnje tri gole na tekmi, ugnali Florido, ki se bori za uvrstitev v končnico.

"Prihajamo v tisti del sezone, ko moramo na vsak način loviti točke. V zadnji tretjini nismo delali toliko napak kot v prvih dveh," je po tekmi povedal strelec dveh zadetkov Rick Nash, ki je zdaj pri 31 golih v sezoni ter je s tem izenačen na vrhu lestvice strelcev v ligi z Aleksandrom Ovečkinom.

Calgary se je z zmago Winnipegu približal na točko zaostanka in je sedmi v zahodnem delu lige. Tudi Calgary je do zmage prišel z dobro zadnjo tretjino, v kateri je dosegel tri zadetke, tekmec pa le enega. Prva gola v sezoni sta dosegla Brandon Bollig in Raphael Diaz, Joe Colborne pa je prispeval dve podaji. Za Calgary je bila to sedma zmaga na zadnjih devetih tekmah.

Najbolj tesno pa je bilo v San Joseju, kjer je Edmonton slavil po kazenskih strelih. Obračun je po 13 serijah kazenskih strelov odločil Rob Klinkhammer. Jordan Eberle je za zmagovalce prispeval dva zadetka, pri poražencih, ki so končali niz treh zmag, je bil dvakrat uspešen tudi Joe Pavelski. Joe Thornton je prispeval tri podaje za San Jose in je zdaj pri skupno 600 asistencah. Edmonton je kljub zmagi še vedno na zadnjem mestu zahodne konference, medtem ko je San Jose peti.

Anže Kopitar in njegov Los Angeles bosta spet igrala v noči na sredo v Washingtonu.