Otrokoma bi prepustila obe spalnici, tako da tistega dela stanovanja ne bi spreminjali. Prav tako bi kuhinja ostala tam, kjer je zdaj. Razmišljamo, da bi dnevno sobo nekako pregradili z mavčno steno, pa ne vemo, kako bi to izpadlo. Kakšno je vaše mnenje? V prilogi je načrt stanovanja. Že vnaprej se vam zahvaljujem za pomoč. Bojan

Odgovor: Vaša nova dnevna soba ima dve okni in še balkonska vrata, tako da umestitev spalnice, ki bo imela svoje okno, ne bo pretrd oreh. Narisala sem vam z mavčnima stenama predeljeno spalnico. To seveda ni spalnica, ki bi zadoščala predpisom, vendar menim, da bo prav prijeten, od bivalnega prostora oddvojen intimen kotiček. Pravo razkošje v njej pa bo veliko okno. Prostor bo svetel in ne bo deloval utesnjeno, kljub temu da bo postelja pomaknjena med tri stene. Predlagam vam uporabo drsnih vrat. Ležišče bo standardnih dimenzij, le postiljanje bo malo težje.

Garderobne omare umestite v predsobo, kjer lahko, če sodim po vaši risbi (mere so pomanjkljive), prostor dobro izrabite. Predlagam vam tudi, da dnevni prostor uredite nekoliko drugače, kot je prikazano na vaši skici. V njem je dovolj prostora tako za jedilno mizo s stoli kot tudi za sedežno garnituro in manjši regal.

Upam, da vam bo moj predlog v pomoč pri posegu v stanovanje.

Inge Kalan Lipar, univ. dipl. inž. arh.