Objekt obsega klet, pritličje in štiri nadstropja (K+P+4N) in je opremljen z dvigalom. V njem je 14 enosobnih stanovanj (35 do 39 m2), 13 dvosobnih stanovanj (40 do 59 m2) in 3 dvosobna stanovanja s kabinetom (68 do 71 m2). Vsa stanovanja imajo balkon, ložo ali teraso in shrambo. Stanovanja bodo imela opremljeno kuhinjo in kopalnico. V pritličju se nahaja skupni prostor za druženje stanovalcev, v kleti je trideset parkirnih mest in shrambe. Objekt in stanovanja so arhitekturno prilagojeni za starejše.

Mesečna najemnina za stanovanje s parkirnim mestom bo znašala glede na površino približno od 244 do 505 evrov. V najemnino niso zajeti stroški, ki jih bodo po dejanski porabi zaračunavali dobavitelji in izvajalci za porabljeno energijo, vodo, telefon in RTV-prispevek, ter skupni obratovalni stroški, stroški storitev osnovne in socialne oskrbe ter stroški za celodnevno telefonsko nujno pomoč (klic v sili).

Stanovanja bodo oddana v najem z razpisom, ki bo objavljen spomladi 2015. Pogoji za najem:

– starost 65 let ali več,

– primerno zdravstveno stanje (sposobnost samostojnega bivanja ter sposobnost plačevanja najemnine in drugih stroškov, ki so vezani na najem).

Vabimo vas, da nam sporočite kontaktne podatke in ob izidu razpisa vas bomo obvestili. Prvi najemniki bodo lahko prevzeli ključe poleti 2015.

Nepremičninski sklad pokojninskega in invalidskega zavarovanja, d.o.o., Mala ulica 5, 1000 Ljubljana, Tel. 01/ 300 88 11, e-naslov: info@ns-piz.si; spletna stran: www.ns-piz.si