Prosiva vas za nasvet postavitve notranje opreme in barvno uskladitev pohištva in sten v dnevnem prostoru z jedilnico in hodniku. Kuhinja bi bila belo-rjava (želela bi si nekoliko prostornejšo razporeditev elementov in funkcionalno postavitev jedilne mize), omara v dnevnem prostoru bi bila v rjavo-črni kombinaciji, sedežna garnitura pa v obliki črke L. Hvala za pomoč in še veliko uspehov. Barbara

Odgovor: Glede na to, da pričakujete novega družinskega člana, prostora nikoli ne bo preveč, zato vam pošiljava rešitev, ki z majhnim posegom ponuja več svobodnega prostora.

Predlagava premik predelne stene med hodnikom in kuhinjo tako, da bo s strani hodnika možna umestitev vgradne omare z globino 60 centimetrov. V pridobljeni prostor se lahko umesti prostornejša kuhinja v nizu. Med dnevno sobo in jedilnico sva postavila nizko omarico, ki zakriva hrbet sedežne garniture in je hkrati estetski in funkcionalen element. Takšna postavitev opreme omogoča dobro vizualno komunikacijo v kateremkoli delu prostora ste, pa naj je to kuhinja, jedilnica ali dnevna soba.

Barvno kombinacijo interjerja sva uskladila z vašimi barvami pohištva. Stena za televizorjem naj bo v temnejši barvi, prav tako tudi površina za delovnim pultom v kuhinji. Predlagava izbiro toplih zemeljskih tonov v kombinaciji z eno živo barvo, v kateri naj bodo posamezni kosi pohištva. Veliko veselja pri opremljanju.

Gregor Vernik, mag. inž. arh., Dean Marčetič, mag. inž. arh., 2AMV Arhitekti