Na konferenci bodo nastopile mednarodne strokovnjakinje in strokovnjaki s področja upravljanja talentov, med njimi Sofia Falk, Wiminvest, Allyson Zimmermann Catalyst Europe in italijanska finančnica Simona Paravani-Mellinghoff. Predstavili bodo rezultate raziskav, ki kažejo, da so podjetja z večjo zastopanostjo žensk na vodilnih položajih organizacijsko in finančno bolj uspešna, kar velja tudi za upravljanje podjetja.

»Ker ima Slovenija sorazmerno nizke rezultate učinkovitosti vodenja podjetij v primerjavi z mednarodnimi kazalniki, je področje upravljanja talentov eden od pomembnih vzvodov za izboljšanje poslovanja. Sekcija managerk pri Združenju Manager si zastavlja cilj, da bo do leta 2020 v upravah podjetij delovalo 40 odstotkov žensk,« pred dogodkom pojasnjujejo v Združenju Manager.

Konferenca se bo odvijala v okviru projekta Vključi.Vse, ki ga sofinancira Evropska komisija iz sredstev programa Progress, izvajajo pa ga Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Združenje Manager in Komisija za preprečevanje korupcije. Ob konferenci bo izšel zbornik Vključi.vse, ki združuje predstavitve dobrih praks in aktualnih raziskav na področju uravnoteženega vodenja.

Več o konferenci in programu se nahaja na spletni strani programa Vključi.vse, kjer so odprte tudi prijave za sicer brezplačni dogodek.