Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Španija - 1.liga

Malaga - Valencia
0, 2

Med moštvoma sta na lestvici sicer le dve mesti razlike (5. In 7.), a se Valencia bori za vsaj četrto in s tem ligo prvakov, medtem ko Malaga spada v tisti drugi rang ekip, saj že za šestim mestom zaostaja 6 točk, za Valencio pa še tri več. Na Mestalli so letos pošteno pljunili v roke in sestavili dobro moštvo, ki se je dostojno vrnilo med najboljše v Španiji in verjetno jim bo uspelo priti tudi nazaj v ligo prvakov, saj igrajo res dobro, medtem ko se Malaga celo sezono muči in niha v formi. Malaga je brez zmage že 6 tekem in to je slaba napoved za domače pred tekmo z močnim nasprotnikom, ki bo prišel z veliko željo po treh točkah.

Košarka - Turčija - 1.liga

Royal Hali Gaziantep - Fenerbahče Ulker
2

Zdovčev Gaziantep je sezono začel zelo spodbudno, ugnal tudi nekaj favoritov, nato pa tudi zaradi težav s poškodbami padel v črno serijo porazov in začel drseti po lestvici, kjer si sedaj deli že predzadnje mesto, ki vodi v drugo ligo. Slovenskemu selektorju torej že gori pod nogami, na njegovo smolo pa ga danes čaka še najtežji možen nasprotnik, saj je Fenerbahče z Željkom Obradovićem na klopi nesporen favorit turškega prvenstva. Ker je situacija na vrhu lestvice precej izenačena, bodo gostje odločno prišli po zmago in z željo, da se Gaziantepu maščujejo za poraz na začetku sezone.

Košarka - ZDA - NBA

Oklahoma City - Orlando
1

Oklahomo so letos precej zdelale poškodbe glavnih igralcev, zato so gromi trenutno še vedno izven mest, ki vodijo v končnico, a nad njo prav gotovo še niso obupali. Za osmim Phoenixom na Zahodu zaostajajo za 5 zmag, torej prostora za spodrsljaje ni več. Orlando, ki je na Vzhodu uspešnejši le od poraznih Philadelphie in New Yorka, izgubil pa je zadnjih 8 tekem, za Duranta in Westbrooka ne bi smel biti previsoka ovira.

Hokej - ZDA - NHL

San Jose - Edmonton
1

San Jose je po All star premoru pokazal dobro formo in premagal dve top ekipi iz zahodne konference, Chicago in Anaheim, danes pa lahko nadaljujejo z nizom zmag, saj gostijo drugo najslabšo ekipo v ligi, ki je že dolgo odpisana od končnice. Morski psi nujno potrebujejo obe točki, saj jih pred končnico čaka še precej dela, če želijo vsaj v prvem krogu začeti s prednostjo domače tekme.