S spremembami na vodstvenih položajih je prišlo do vnosa neke nove energije v sistem, opaža predsednik programskega sveta in najrednejši gost Odmevov Mitja Štular. Časi, ko je lahko podelitev viktorjev končala v bunkerju zgolj zato, ker so se njeni avtorji na satiričen način uprli diskriminaciji gejev in lezbijk, so mimo. Na trenutke, ko je vodstvo RTVS iz arhivov izbrisalo prispevek o Patrii, ki je bil namenjen otrokom, nas vežejo samo še spomini. Nova direktorica TVS Ljerka Bizilj se namreč zaveda, da so novinarji soodgovorni in sokrivi za situacijo, v kateri je Slovenija. Ker niso pravi čas razbrali stvari, ki jih počne politika, opozarja. Zatorej vrnimo politike v program, novinarjev je bilo preveč!

Razmere v največji medijski hiši v državi so preresne, da bi se še naprej igrali z naročninami in razvojnimi sredstvi. Predsednik ZNP, nesojeni ajdovski župan in podjetnik, ki izdeluje družinska drevesa, je jasen: novinarji, ki ne vedo, da imamo v slovenščini tri različne eje, poleg nevtralnega še širokega in ozkega, si pravne pomoči od hiše, ki jo vsi plačujemo, enostavno ne zaslužijo. RTVS ne sme prikrivati zločinov! Ker ne bi radi, da bi novinarji kadar koli ob kateri koli priložnosti napačno odreagirali in v skladu s stališči terorističnih skupin izvedli teroristični napad v naši državi in s tem resno ogrozili varnost naše države in politikov, jih je treba iztrebiti. Tako kot pred 25 leti. Če novinarja preganja oblast in mu grozi s tremi leti zapora samo zato, ker je opravljal svoje delo – torej je o političnih zlorabah oblastniških struktur obveščal javnost – ga je treba zapreti. Zato podpišite peticijo Brez novinarjev teroristov, ki jo je na spletu objavil tisti prejemnik priznanja za medijsko ozaveščanje slovenske družbe, ki bi na vstajnike najraje streljal. Pošljite jo urednikom informativnega programa na TVS ter varuhu pravic gledalcev in poslušalcev RTVS.

Oni že vedo, da je treba tudi o pregonu novinarjev poročati po zgledu Sovinega poročila o aktivnostih skrajnih skupin v Sloveniji, torej skrajno korektno in uravnoteženo. Vedo tudi, da morajo z objavo prispevka o honorarnem kolegu, ki se je pred kratkim potil v Turčiji, Siriji in Iraku, da bi pripravil zgodbo o Kurdistanu, počakati, dokler ne dobijo odziva iz vojaškega štaba. V programu javne televizije je treba namreč jasno in na glas povedati, da najbolj demokratična stranka in najbolj neodvisen direktor Obveščevalno-varnostne službe pregona novinarjev ne komentirata. Dovolj je bilo norčevanja iz političnih in verskih voditeljev! Slecimo novinarje, oblecimo jih v uniforme!

Če ne gre zlepa, bomo pač zgrda iztrebili te – kot pravi pravnomočno obsojeni predsednik stranke, ki ima zveze tudi pri neonacistih – potencialne teroriste. @CIA @FBI @IsraelMFA #airportsecurity