Po lepi zmagi v petek, ko je padel vodilni Salzburg, je slovenske prvake v zadnji tekmi prvega dela lige Ebel čakalo še najdaljše potovanje v Dornbirn, kjer doslej še niso osvojili niti točke.

Ker je bil zaostanek do predzadnjega Innsbrucka po 43 krogih le ena točka, so Ljubljančani imeli teoretično priložnost, da morda celo ujamejo in prehitijo tirolske tekmece. Vendar brez sedmih poškodovanih igralcev (Kyle Medvec, Boštjan Groznik, Hunter Bishop, Aleš Mušič, Gal Koren, Matej Hočevar, Aljaž Uduč) kaj več od znosnega poraza ni bilo mogoče doseči.

Ljubljančani so začeli slabo, po grobi napaki v obrambi pa že v drugi minuti prejeli prvi gol. Pozneje so na sceno stopili tudi sodniki, ki so po mnenju ljubljanskega tabora sodili najslabše in najbolj pristransko v sezoni. Ljubljančane so pošiljali na kazensko klop, domači pa so imeli številne prednosti z igralcem več ter dvakrat na ta način tudi dosegli gol.

Že pred zadnjim delom je bilo tako bolj ali manj jasno, da bo zmaga ostala doma. Gostje so se sicer vrnili z dvema goloma, drugega so dosegli celo z igralcem manj, a so takoj zatem hokejisti Dornbirna spet imeli dvakrat igralca več, končnih 5:2 pa so postavili v zadnjih sekundah, ko je Olimpija poskušala brez vratarja in s šestim igralcem v polju.

Zmaji so tako končali na zadnjem mestu lestvice rednega dela s 34 točkami (kar pa je vseeno 13 več kot lani v tem času). Po reprezentančnem premoru se bo drugi del lige Ebel začel 10. februarja, za zeleno-bele z gostovanjem pri prvakih v Bolzanu, ki bo morda že ena od odločilnih tekem za morebiten preboj v končnico.