Poleg Prevca so točke od Slovencev osvojili še trije. Jernej Damjan je pristal na 12. mestu (221,8), Jurij Tepeš je bil 16. (217,9) Matjaž Pungertar pa 29. (192,1).

Prekratka za uvrstitev med dobitnike točk sta bila Nejc Dežman (35., 96,0) in Tomaž Naglič (44., 87,8).

Prevc lovi Krafta

Po 21 od 32 tekem - sezona se bo nadaljevala čez teden dni s tekmama v Titisee-Neustadtu, pred SP v Falunu pa bosta še preizkušnji na letalnici v Vikersundu - je na vrhu skupnega seštevka še vedno Stefan Kraft. A njegova prednost se vztrajno topi, na petkovi in današnji tekmi je namreč dobil le 76 točk, Peter Prevc pa za drugo in današnje četrto mesto 130. Zdaj ima Avstrijec 1083, Slovenec pa 1054 točk, tretji je tudi danes tretjeuvrščeni Čeh Roman Koudelka z 916, tik za njim pa je zmagovalec nedeljske tekme Severin Freund z 913.

V prvi seriji med 10 tudi Tepeš

Po sobotnem ekipnem uspehu, ko so Slovenci prepričljivo premagali vse tekmece, v moštvu pa so se poleg Prevca izkazali še Jurij Tepeš, Jernej Damjan in Nejc Dežman, so v slovenskem taboru veliko pričakovali tudi od današnje posamične tekme.

Najbolje jo je začel Prevc, ki je imel s petim mestom po prvi seriji dobro izhodišče za napad na še višja mesta v drugi. Med deseterico je bil še Tepeš, Damjan pa si je priskakal 17. izhodišče. V finalu je bil še Matjaž Pungertar, brez njega sta ostala Nejc Dežman s 35. mestom in Tomaž Naglič kot 44. v prvi seriji, medtem ko je že v kvalifikacijah obtičal Rok Justin.

V finalu Freund zadržal prednost, Kraft nazadoval

Finale je postregel s predstavo po okusu nemških skakalcev in navijačev. v vse močnejšem sneženju in ne povsem enakovrednih vetrovnih razmerah je Prevc solidno opravil tudi svoj drugi nastop (po 145,5 metra v prvi seriji je v drugi skočil 146 m) in skupno pridobil eno mesto. Tudi na račun Krafta, ki je imel drugo izhodišče po polovici tekme, a ga ni znal obdržati. Le 134,5 metra je na koncu pomenilo zdrs na šesto mesto in izgubo desetih točk v primerjavi s Prevcem. V finalu se je povzpel Koudelka, ki je bil na koncu tretji, Norvežan Rune Velta pa je s tretjega mesta, ki si ga je po polovici tekme še delil z rojakom Andersom Fannemelom, napredoval na drugo in si zagotovil prve stopničke po Planici 2013.

Freund, vodilni že po prvi seriji, v drugo ni nastopil tako dobro, vseeno pa je imel dovolj zaloge in metrov (146), da je ubranil točko prednosti pred Čehom in se veselil tretje zmage v sezoni.

"Super tekma, vsaka zmaga pa je nekaj posebnega. Še toliko bolj, če jo dosežeš pred svojimi navijači," se je skupno 12. najvišje stopničke v karieri razveselil Freund in se tudi zahvalil za podporo 15.000 gledalcem, ki so se zbrali v izteku skakalnice. Za nemško ekipo pa je bila to jubilejna stota zmaga po združitvi.

Grilc: Prevc še ne kalkulira, tekem je še veliko

Od Slovencev je v drugi seriji napredoval Jernej Damjan (137, 131,5 m), ki se je povzpel na 12. mestu, v obratni smeri pa je šel Tepeš (143, 124,5 m), na koncu je bil 16., medtem ko je Matjaž Pungertar (133,5, 126,5 m) pa 29.

"Ne samo Petra, pohvaliti velja tudi druge, Jerneja, Jurija, Matjaža ... žal je imel smolo z razmerami Nejc. Če potegnemo črto, glede na to, da razmere niso bile na naši strani, smo kar veliko izvlekli. Pomembno je, da je Peter ostal zraven, da je še zmanjšal razliko. Na splošno pa odličen vikend, sploh v soboto je bilo super, ker so fantje vseh osem skokov opravili super. Na splošno je torej ocena odlična," je konec tedna v Willingenu pospremil pomočnik trenerja Jani Grilc in poudaril, da kljub približevanju Prevca Kraftu še ni preračunavanja točk. "Ne, tekem je še veliko, in če kalkuliraš, se tudi hitro zakalkuliraš. Treba se je pripraviti na vsako tekmo in iztisniti najboljše. Tudi Peter ve, kako zahtevne so tekme. Majhen 'kiks' in si že ob dober rezultat."