Los Angeles, aktualni prvak lige NHL, s 54 osvojenimi točkami zaseda peto mesto v pacifiški skupini in deveto mesto na razpredelnici zahodne konference, tik za mesti, ki še vodijo v končnico prvenstva.

Kralji so po zmagi v Chicagu turnejo tekem v gosteh nadaljevali v Bostonu, kjer pa na drugem letošnjem obračunu s kosmatinci niso bili uspešni. Boston se je tako hokejistom iz mesta angelov maščeval za decembrski medsebojni obračun v Staples Centru, ki so ga kralji dobili z 2:0.

V prvi tretjini sta obe moštvi uspešno vztrajali na obrambnih položajih, izkazala sta se tudi oba vratarja, tako da napadalne akcije niso prinesle zadetka. Prvi zadetek je šele padel v 38. minuti tekme v razprodanem hramu TD Garden, ko je Marchand kot prvi premagal gostujočega vratarja Jonathana Quicka. Po boju ob ogradi je Zdeno Chara podal na modro črto do Marchanda, ki je sprožil v levi zgornji kot vrat.

Gostje so do zadetka in izenačenja prišli sedem minut pred koncem rednega dela, ko je Nolan presenetil domačega vratarja Tuukko Raska. Izenačen izid pa je trajal zgolj 96 sekund, saj so domači po zadetku pod prečko Kellyja v 55. minuti povedli z 2:1. Sodniki so gol priznali šele po ogledu posnetka. Kosmatinci so zmago 17 sekund pred zvokom sirene potrdili z zadetkom v nebranjeno mrežo. Marchand je tako dosegel še drugi gol. Mrežo je sicer zatresel trikrat, a mu prvi zadetek v uvodni tretjini, ki ga je dosegel tik po izteku igralnega časa niso priznali.

Slovenski as Kopitar je na ledu prebil nekaj manj kot 17 minut (16:49).

"Ta tekma je imela bolj pridih končnice kot običajne tekme rednega dela sezone. Pravih priložnosti je bilo malo, saj ni bilo veliko manevrskega prostora, obe moštvi sta res garali za zmago," je po tekmi dejal slovaški veteran Chara, ki je s podajo pomagal pri prvem zadetku.

Aktualni lastniki najprestižnejše klubske hokejske lovorike Stanleyjevega pokala so se po Bostonu odpravili v prestolnico Washington, kjer bodo v ponedeljek drugič v zadnjih treh letih obiskali Belo hišo. Tam jih bo namreč s tradicionalnim sprejemom prvakov počastil ameriški predsednik Barack Obama.

Kralji bodo na obisku skupaj z nogometaši Los Angeles Galaxy, ki so v minuli sezoni prav tako drugič v zadnjih treh letih osvojili naslov prvaka v nogometni ligi MLS. Po druženju z Obamo ter obveznim fotografiranjem čaka kralje v noči na sredo po slovenskem času še tekma z ekipo Washington Capitals, ki je sicer izgubila v gosteh po podaljšku z 0:1 pri Montreal Canadiens.