PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni - Afriško prvenstvo

Gana-Gvineja
1
Gvineja je v izločilne boje napredovala po žrebu, saj so imeli z Malijem oboji 3 točke in gol razliko 3:3, tudi med seboj pa so igrali s prijateljskih 1:1. Ekipa je sicer zelo simpatična, sestavljena iz igralcev, ki nastopajo v solidnih evropskih klubih, vendar bo Gana najbrž pomenila njihov konec. Močno se bi jim utegnila poznati odsotnost branilca Florenta Pogbaja (brat bolj slovitega Paula), ki je s poškodbo noge že zaključil sezono. Selektor Gane Avram Grant je pred prvenstvom precej osvežil izbrano vrsto črnih zvezd in vsaj skupinski del je nakazal, da mu je poteza uspela.

Nogomet - Belgija - 1. liga

Lierse-Standard
2
Slaviša Stojanović je v enem izmed pogovorov nekaj tednov nazaj lepo pojasnil položaj v svojem (sedaj že nekdanjem) klubu. Lierse vodi bogat Egipčan, ki strokovnemu štabu narekuje, kdo mora igrati in tako v prvi ekipi nemalokrat od prve minute igrajo egipčanski najstniki iz mladinskega pogona. S tako ekipo, kot jo ima, se klub zagotovo ne obdržal v prvi ligi, mesto trenerja pa je ta teden zavrnila legenda kluba Herman Hellepute  - zgovoril se je, da ima težave s srcem. Khm,...če bi delo sprejel, bi ga verjetno kmalu začela boleti še glava, kajti v goste prihaja Standard, ki se povsem realno lahko spogleduje z drugim mestom. Danes bo vlogo "gasilca" pri Liersu opravljal začasni trener Olivier Guillou. Upam, da bo vsaj tako pameten, da bo v napada postavil našega Ettiena Velikonjo. 

Rokomet - Mednarodni - SP

Katar/+5/-Francija
1
Bravo IHF, uspelo vam je uničiti bistvo reprezantančnega rokometa! Potem ko je Katar lahko naturaliziral vse rokometne "keš" p**** tega sveta, so jim potem na prvenstvu pomagali še sodniki, dno pa je ta primitivizem brez primere dosegel v polfinalu, ko so se Poljaki po koncu tekme družno odločili, da delilcem "pravice" cinično zaploskajo. Dejstvo je, da je Francija od te pisane zasedbe rokometnih velemojstrov iz vseh vetrov boljša realno za kakšnih 6-7 golov. Ob sodniški pomoči bo razlika na koncu manjša, zato tokrat priporočam stavo na Katar s hendikepom. Želim pa si, da jih Omeyer, Karabatic in druščina ponižajo. Tako bodo imele ekipe, ki so proti tej "farsa" reprezentanci na turnirju igrale, vsaj neko majhno zadoščenje. Allez France!

Rokomet - Mednarodni - SP

Poljska/+2/-Španija
2
Dvomim, da se lahko Poljaki po tako grdem porazu v polfinalu, lahko poberejo, sploh pa ne proti tako kakovostni zasedbi, kot je Španija, ki ima na vsakem položaju zelo kakovostnega igralca. Če danes Szmal ne bo imel res "ekstra" dneva, potem bi morali Španci tekmo dobiti brez težav.

Am. nogomet - ZDA - NFL

Seattle-New England
2
Redke so ekipe, ki ponovijo uspeh iz pretekle sezone in spet osvojijo Superbowl. Menim, da Seahawksom to ne bo uspelo. Ekipa je imela med sezono preveč vzponov in padcev, konferenčni finale pa so dobili po takem zalogaju sreče, da bi se še boginja Fortuna namuznila, medtem ko so Patsi formo lepo stopnjevali do konca sezone. Patsov načeloma ne maram, ker so Real Madrid ameriškega nogometa (Tom Brady pa Cristiano Ronaldo), ampak tule se mi zdi, da jim bo uspelo. Seattle je po moji oceni precej izgubil s tradeom Percya Harvina Jetsom, Packersi pa so jim pred dvema tednoma lepo pokazali, kako omejiti Wilsona in Lyncha. Tesna tekma bo, točk bolj malo, lombardijev pokal pa se po desetih letih zopet seli v Foxboro.