Katarci oziroma rokometaši, zbrani z vseh vetrov, na čelu s španskim selektorjem Valerom Rivero, ki igrajo za Katar, so dosegli sanjsko uvrstitev v finale. Čeprav so v predtekmovanju in izločilnih bojih pokazali, da so trd tekmec, pa je uvrstitev v veliki finale reprezentance, ki je bila na prejšnjem SP še na skromnem 20. mestu, le presenečenje.

Katar, v predtekmovanju je premagal tudi Slovenijo z 31:29, je na poti do finala v izločilnem delu SP najprej ugnal Avstrijo, zatem Nemčijo, danes pa še Poljsko.

V večernem polfinalu se je obetal posladek vrha evropskega rokometa. Spopadla sta se branilka naslova Španija in Francija, ki želi olimpijskemu in naslovu evropskih prvakov dodati še svetovno krono. Boj je bil trd, ne na vrhunski ravni, zato pa borben, glavna nagrada pa je pripadla "krvnikom" Slovenije iz četrtfinala Francozom. Na krilih Daniela Narcissa in Nikole Karabatića so si galski petelini sredi prvega dela priigrali tri gole naskoka in prednost obdržali do polčasa.

Spet je bil pri Francozih zelo razpoložen vratar Thierry Omeyer (zbral je 20 obramb), a sredi drugega polčasa je bilo na semaforju vseeno le še 18:19. Tesno je bilo vse do zaključnih minut, gola Michala Guigouja (s petimi je bil najboljši strelec Francije) in Valentina Porta ter obranjena sedemmetrovka Omeyerja pa so dokončno odločili zmagovalca. Pri Španiji je sta po pet golov dosegla Joan Canellas in Cristian Ugalde.

V tekmi za bron se bodo Španci v nedeljo ob 14.30 pomerili s Poljaki, zadnja tekma prvenstva bo sledila ob 17.15 med Katarjem in Francijo.