Hokejski Olimpiji se je vnovič izjalovila prireditev na odprtem drsališču na Trgu republike v središču mesta. Organizatorji so morali hokejsko tekmo že četrtič v zadnjih dveh mesecih dni prestaviti pod streho dvorane Tivoli. V klubu ne morejo biti zadovoljni, saj pričakovanega dobička ne bo.

Podjetje Lucky Luka je včeraj na Trgu republike že popoldne napovedovalo zabavo z glasbeniki, vendar jim je načrte prekrižalo sneženje. Okoli 18. ure je bila tekma med Olimpijo in Salzburgom najprej prestavljena na 20.15, ker so Avstrijci zaradi prometne nesreče obtičali v okolici predora Karavanke. V tem času so številni delavci skušali pripraviti ledeno ploskev, vendar je bila v tako slabem stanju, da je bil trud zaman. Za golom so nastale luknje, dovolj nista bili niti dva čistilca ledu. Za volan je sedel tudi nekdanji reprezentant, zdaj pa ekonom pri Olimpiji Andrej Vidmar, ki je le zmajeval z glavo, ko je uradni napovedovalec sporočil, da tekme na prostem tudi tokrat ne bo. Igrišče je večkrat preverjal športni direktor ljubljanskega kluba Matjaž Sekelj, ki si je pred dvema mesecema obetal precej več od paketa zimskih klasik pred stavbo parlamenta. Sekelj se je opekel pri sodelovanju s podjetjem Lucky Luka. Njihov šef Luka Klasinc se je medijem na veliko hvalil, kako znajo v njegovem podjetju najbolje postavljati ledena igrišča, nato pa so pred očmi javnosti pogoreli.

Včeraj je na tribunah v pričakovanju tekme na prostem zmrzovalo okoli sto obiskovalcev, nekaj je bilo tudi gostov iz Salzburga z zastavami in transparenti. Ne glede na vremenske nevšečnosti je Olimpija predvsem zaradi obveznosti do sponzorjev želela izpeljati obračun z vodilnim moštvom EBEL tudi na silo, saj so na klubski spletni strani še ob 18. uri napisali, da bodo tekmo zagotovo izpeljali na Trgu republike. Ko je delegat tekme ocenil, da razmere za igro niso primerne, so gledalce pozvali, naj se z brezplačno vožnjo z avtobusom preselijo v Tivoli. Končni izid tekme do zaključka redakcije še ni bil znan.

EBEL, 43. krog: Dunaj – Dornbirn 1:4, Gradec – Linz 0:2, KAC – Bolzano 3:1, Innsbruck – Alba 1:4, Znojmo – Beljak 4:3, Olimpija – Salzburg, vrstni red: Salzburg (–1) 62, Linz 57, Beljak 53, Znojmo in Dunaj po 52, Alba 49, Bolzano 44, Gradec 41, KAC 40, Innsbruck 35, Olimpija (–1) 32. Pari zadnjega kroga rednega dela, jutri ob 17.45: Dornbirn – Olimpija, Innsbruck – Beljak, Alba – Znojmo, KAC – Gradec, Salzburg – Dunaj, Linz – Bolzano.