Vidi se, da ste letos močnejši. Verjetno zato, ker v pripravah niste imeli težav s poškodbami?

Ja, res je. Fenomenalen občutek je, da sem lahko letos trenirala brez bolečin in poškodb. To je ogromna prednost v primerjavi s preteklimi leti in tudi želja se je povečala. Videla sem, da lahko sedaj igram na vso moč. Nimam nobenih problemov.

Se napredek pozna tudi v igri?

Zagotovo. Naredila sem nekaj manjših sprememb v igri, česar pa ni ravno lahko prenesti na tekme. Na uvodnih turnirjih sem kar dobro igrala. V Melbournu sem imela tudi možnost, da bi zmagala v drugem krogu, ampak Čehinja Lucie Hradecka je bila neugodna, pa še koncentracija mi je padla, kar se takoj pozna. Bila je zamujena priložnost, toda zdaj sem že osredotočena na naslednje turnirje. Vsak trening jemljem precej drugače kot v preteklosti, saj sem spremenila pristop do tenisa.

Kakšen je ta drugačen pristop?

Resnejši. Vsaka žoga mi je zelo pomembna. Včasih bi se razjezila zaradi nepomembnih stvari, zdaj vem, da gre le za nepotrebno izgubljanje energije in časa. Zdaj sem stara 24 let in z leti pride tudi nekaj zrelosti.

Kako je prišlo do tega?

Skozi treninge, delo... In leta. (Smeh.) Pri 23 letih se mi je zdelo, da se lahko še malo zabavam, zdaj pri 24 letih pa je že preveč resno.

Imate tudi novega trenerja.

Začela sem trenirati na akademiji v Barceloni, kjer sicer sodelujem z več trenerji. Ni vedno samo eden, saj gre za sistem akademije. Tam se dobro počutim in imam tudi kondicijskega trenerja, zato gre za dober paket.

Potem gre vedno nekdo z vami na turnirje?

Eden je bil z menoj najprej na Kitajskem, potem pa jih je bilo več v Avstraliji, zato imam vseskozi koga zraven.

Kaj v Španiji pravijo o vaši igri?

Vidijo, da imam veliko rezerv v gibanju. Na drugi strani so navdušeni nad servisom, forhendom in načinom igre, ki je bolj moški kot ženski. Mi pa primanjkuje konstante v gibanju in stabilnosti v udarcih. Na tem področju moramo delati.

Zdaj ste spet v reprezentanci. Selektor napoveduje, da mora biti cilj uvrstitev v 1. evroafriško skupino.

Zmagati moramo veliko tekem, kar pa je izvedljivo. Kljub temu ne moremo reči, da nam bo to zagotovo uspelo. Želja obstaja, imamo pa tudi dobro ekipo.

Kako pomembno je, da je v dobri formi Andreja Klepač?

Dvojice bodo zagotovo v kakšnem dvoboju tudi odločale. Nikoli se ne ve.

Kako se počutite v igri dvojic?

Z Andrejo sva že igrali skupaj in tudi zunaj igrišč se razumeva. Pozitivna energija je vedno pomembna. Odigrati bomo morale nekaj treningov, a zdi se mi, da lahko z Andrejo dobro igrava. Zadnjo besedo bo vseeno imel selektor, katero bo postavil zraven nje.

V zadnjih letih se z reprezentanco niste dobro ujeli, nekaj časa vas tudi ni bilo zraven.

Zelo sem zadovoljna, da sem spet v reprezentanci in da bom lahko pomagala pri vrnitvi med boljše. Imam pozitivne občutke. Hkrati so treningi in tekme v reprezentanci dobra priprava za nadaljevanje sezone.

Vaša zadnja izkušnja v pokalu FED sicer ni bila pozitivna.

Tenis ni edini šport, kjer se takšne stvari dogajajo. V ekipi je veliko ljudi in zato lahko pride do nesporazumov. Nekaterih stvari ne moreš rešiti le s pogovorom. Zdaj je to za menoj, kot da se sploh ni zgodilo. Ekipa je zdaj popolnoma nova.

S sedanjim selektorjem ste sodelovali tudi zunaj reprezentance.

Z Andrejem Kraševcem se zelo dobro razumeva in sva stalno v stiku. Z njim imam dobre občutke. Zdi se mi dober človek za ta položaj.