Dva kroga pred koncem rednega dela v EBEL, ki ga bodo hokejisti odigrali danes in v nedeljo, skorajda ni več neznank pri razvrstitvi na lestvici. Končnico so si že zagotovili Salzburg, Linz, Beljak, Dunaj in Znojmo, zelo blizu je tudi madžarska Alba. V spodnjem domu so Bolzano, Gradec, KAC, Dornbirn, Innsbruck in Olimpija, ki bodo čez slaba dva tedna začeli kvalifikacije za dve dodatni vstopnici za četrtfinale.

Ljubljančani se bodo pred desetdnevnim reprezentančnim premorom pomerili še s Salzburgom in Dornbirnom. V klubu zagotavljajo, da bo današnji obračun (19.15) z vodilnim moštvom v EBEL ne glede na vremenske razmere zagotovo potekal na odprtem drsališču na Trgu republike. Kot pravijo, tekme ne morejo vnovič prestaviti v Tivoli zaradi obveznosti do sponzorjev prireditve in kupcev vstopnic. Čeprav so Salzburžani pred tedni izrazili željo, da bi v Ljubljano dopotovali že dan pred obračunom in na trgu opravili trening, so si vendarle premislili. Olimpija bo znova nastopila močno zdesetkana, saj bodo zaradi poškodb manjkali Bishop, Medvec, Koren, Uduč in Hočevar. V vratih bo krstni nastop dočakal Finec Mikka Wiikman, nadobudni vratar Tomaž Trelc pa se po dveh tekmah tako seli na klop za rezervne igralce.

Ker se v naslednjih dneh bliža vrhunec prestopnega roka, lovke po ljubljanskih hokejistih že stegujejo različni klubi. Med najbolj zaželenimi je Tom Zanoški, ki so mu v Tivoliju vsak mesec podaljševali pogodbo, a jim ga bo po naših informacijah vendarle uspelo zadržati do konca sezone. Pogajanja z igralčevim agentom zaradi njegovega bivanja v ZDA potekajo predvsem zvečer in ponoči. Dodajmo, da je Olimpija v noči na sredo uspešno uredila vso dokumentacijo za uradni prestop Andyja Chioda v finski klub KalPa.