Medtem ko je njegov sedaj že nekdanji moštveni kolega Daniel Ricciardo v lanski sezoni slavil na treh dirkah, so bili uspehi štirikratnega svetovnega prvaka vse prej kot hvale vredni. »Sebu spremembe pravil niso bile po godu. Ni so mu bili všeč nov motor, zavore, pomanjkanje oprijema. Videl si, kako zelo je nesrečen. Bil je zaskrbljen, ker je njegov moštveni kolega zmagal na treh dirkal. Začel se je spraševati, če sploh še uživa v dirkanju« je britanskim novinarjem pred začetkom testiranj v Jerezu razkril Horner.

Nezadovoljstvo Vettla še zdaleč ni presenetljivo, saj je dirkač v sezoni 2013 nanizal kar 13 zmag, od tega devet zaporednih. Sedemindvajsetletnik bo svojo kariero sedaj nadaljeval pri Ferrariju, kjer pa so se soočali s podobnimi težavami kot Vettel, saj v lanski sezoni sploh prvič po letu 1993 niso zabeležili zmage.

»Vettel je rabil nekaj časa, da se je sprijaznil s svojimi rezultati, saj neuspehov ni bil vajen. V določenem delu sezone je celo razmišljal ali naj preneha ali ne, ali še vedno uživa in ali naj sploh še nadaljuje,« je pristavil Horner in dodal, da bo dirkač sedaj potreboval kar nekaj časa, da se privadi na moštvo iz Maranella, a da je bila odločitev za selitev vseeno pravilna.