O tekmah v Saporu, kjer je bil prvi in tretji.

V Saporu je vedno lepo, ker lahko tudi malo lažje zadihaš. V nedeljo je tekma že dopoldne in imaš popoldne dovolj časa, da se odklopiš od vsega in greš na oglede še zunaj hotela, kar se v skokih zgodi zelo redko. Tudi na takšen način glavo napolnim z novo energijo.

O tem, ali mu je odleglo, ko je dosegel prvo zmago v letošnji zimi.

Ne gre za to, da se mi je odvalil kamen od srca, ampak sem bil predvsem zelo vesel. Vso zimo sem bil med najboljšimi z drugimi, tretjimi, četrtimi, petimi, osmim mesti... Bil sem blizu, nikoli pa se me ni vse izšlo, da bi še sam stopil na najvišjo stopničko. Vedno ostaja prostor za izboljšave in še boljše skoke. Trenutno vse deluje tako, kot mora, zato so moji skoki takšni, kot si želim.

O tem, koliko zmag bo še dosegel v letošnji sezoni.

Toliko, kolikor si jih bom zaslužil z dobrimi skoki.

O tem, da je bilo v letošnji sezoni na 18 tekmah kar 12 različnih zmagovalcev.

Saj je bilo lani podobno. To je dokaz, kako je svetovni vrh širok in izenačen ter se ti mora vse poklopiti za zmago. Lepo je, da se na vrhu izmenjujemo tekmovalci iz različnih držav.

O Willingenu, kjer bodo konec tedna kar tri tekme za svetovni pokal.

Je nekaj posebnega. Vedno je veliko gledalcev, skakalnica je večja od drugih, saj je že prava mala letalnica, zato je še večji užitek tekmovati. Gledalci dobro predstavo nagradijo, zato je zelo dobrodošlo, če si v ospredju. Moram vztrajati v visokem ritmu, ki sem ga ujel, da bo trajal čim dlje.

O tem, da se v karavano vrača Nemec Severin Freund, tekmec za veliki kristalni globus, ki je izpustil tekmi na Japonskem.

Freund je ostal doma, ker bo kar pet tekem zapored v Nemčiji, kjer se bo skušal predstaviti v najboljši luči. A tudi drugi, ki smo v vrhu, se ne bomo predali zlahka. Vsi se bomo borili in garali za čim višjo uvrstitev.

O tem, ali je razmišljal, da bi izpustil kakšno tekmo.

Nikoli. Poleti sem preveč trdo treniral, da bi pozimi ostajal doma in izpuščal tekme.

O utrujenosti in osemurni časovni razliki glede na Japonsko.

Pazim, da ne trošim moči z aktivnostmi, ki niso povezane s treningom. Osredotočen sem na trening, ker le tako ostanem konkurenčen najboljšim. S časovno razliko ni bilo nobenih težav po prihodu na Japonsko. Ko sem se vračal domov iz Sapora, je bilo tako, kot bi šel iz Maribora v Kranj.

O včerajšnjem treningu v Planici.

Zanimiv. Bil je lahkoten, saj ni bilo osredotočenosti na posebne naloge. Užival sem v skokih, da sem začutil lahkotnost, ki jo potrebuješ, da telo razbremeniš in uživaš v sproščenem skakanju. Na treningih na prizoriščih pred tekmam imaš namreč v glavi veliko stvari, na katere si pozoren.

O tem, kolikokrat pogleda skupni vrstni red svetovnega pokala, v katerem je trenutno drugi.

Po tekmi le bežno, da vidim, kakšna je prednost ali zaostanek. A ne gledam le sebe, ampak tudi uvrstitve vseh drugih Slovencev, ker so zelo pomembne. Skupnega seštevka ne gledam pogosto, ker se je treba boriti na vsaki tekmi. Želja ne prinese uspeha, ampak je treba zanj trdo delati v vsakem skoku. Sezona je še dolga in odločitev o skupnem zmagovalcu svetovnega pokala bo padla najprej na skandinavski turneji, morda celo na finalu v Planici.

O tem, kako pogosto mu misli uidejo na svetovno prvenstvo v Falunu.

Še ne. Večkrat pomislim na Planico kot Falun. Največja osredotočenost je na prvo naslednjo tekmo.

O srebrni kolajni brata Domna na olimpijskih dnevnih mladih, potem ko sta on in brat Cene na tem tekmovanju že zmagala.

Lepo smo razporejeni, da nikoli nista dva hkrati na tekmi. Očitno Domen nadaljuje tradicijo. Čestital sem mu s sporočilom SMS, odgovoril pa mi ni.