V duetu z Milkom Lazarjem bo nocoj predstavil album Ena/One, ki poslušalce popelje na nenavadno in iskrivo zvočno potovanje. Glasbena ustvarjalca, ki ustvarjanje drug drugega spremljata že vse življenje, sta lani združila moči in osnovala glasbeno eksperimentalno dogodivščino Tihožitja slovenskih pokrajin, njuno sodelovanje pa je letos znova obrodilo sadove.

V drugem delu koncerta pa bo nastopila nova verzija Kaučičeve grupacije Kombo B, ki bo predstavila novi album Hramo. Po Kaučičevih besedah gre za peto zgoščenko, ki so jo posneli, odkar delujejo v društvu Zvočni izviri in pod okriljem Zveze kulturnih društev Nova Gorica (ZKO).

»Tokrat sem se odločil, da bomo snemali v živo, z novo mlajšo generacijo, začenši od devetega leta naprej. Tokrat je bila moja ideja, da po dveh letih šole brezkompromisno posnamemo naš koncert, in to v situaciji, kjer večinoma niso videli 'mikrofona' in tudi še niso nikoli igrali pred občinstvom. Plošča je rezultat, ki jim bo ostal za vedno v spominu, tudi z napakami in dobrimi izvedbami.« nr