Za Prevcem je nov uspešen vikend, saj je v Saporu vknjižil zmago in enkrat skočil na tretje mesto. Z dosežkoma se je v skupnem seštevku približal Avstrijcu Stefanu Kraftu, potem ko je zaostanek ponovno nekoliko znižal na 83 točk. Kraft ima zdaj 1007 točk, Prevc 924, tretji pa je Michael Hayböck z 873.

Prevc: Vedno obstaja prostor za izboljšave

"Ni veliko časa za kaj drugega, počitek je bil tokrat spet kratek. Treba je trenirati, da bom še boljši," je po novih uspehih danes v Ljubljani uvodoma dejal Prevc. Ta je zadnje čase zadovoljen s svojimi skoki, a prostor za izboljšave zmeraj obstaja. "Moram reči, da nisem razmišljal o tem, da bi kakšno tekmo izpustil, saj sem poleti preveč treniral, da bi zdaj ostajal doma. Je pa res, da se zmeraj da narediti še boljše, vedno obstaja prostor za izboljšave, a zaenkrat vse 'štima' in moji skoki so to, kar hočem," je povedal Prevc.

Ta je tokrat vknjižil prvo zmago v tej sezoni. "Vesel sem bil prve zmage, sploh zato, ker sem bil vso sezono blizu, a nikoli čisto na vrhu. Na kaki tekmi sem imel dobro pozicijo po prvi seriji, pa se ni izšlo, tokrat pa se je vse 'poklopilo'. Bil sem zadovoljen, saj sem v drugi seriji pokazal še boljši skok kot v prvi. Zmeraj je lažje napadati kot braniti uvrstitev, sam pa bom v prihodnje napadal dobre skoke in ne toliko rumene majice," je še dejal Prevc.

Tekmovalci v svetovnem pokalu bodo od petka do nedelje nastopali v Willingenu, kjer bosta dve posamični tekmi, v soboto pa še ekipna. Na prizorišče bodo odpotovali že jutri.

(foto: Jaka Gasar)

Rogljeva: Skoki so na visoki ravni, slabe volje ni

Uspešno je v svetovnem pokalu med dekleti nastopala tudi Špela Rogelj, ki je bila na drugi tekmi v nedeljo še v boljšem položaju za vidnejšo uvrstitev, a ji je vetrovna zmeda zmotila koncentracijo, na koncu pa se je morala zadovoljiti z uvrstitvama v prvi deseterici.

"Moji skoki so na visoki ravni, cilji so izpolnjeni. Slabe volje ni, jutri me čaka še trening in z dobrimi občutki potujem naprej. Res je, da sem v nedeljo naredila zelo slab skok, a so bile tudi razmere slabe, napake so se hitro poznale. Pričakovala sem več, ni bilo nekega pritiska, a se nisem dobro počutila in skok ni bil takšen, kot bi moral biti," pa je svoje predstave minuli konec tedna ocenila Rogljeva, ki je v skupnem seštevku zdaj četrta s 314 točkami, pred njo so vodilna Avstrijka Daniela Iraschko-Stolz (442), druga Japonka Sara Takanaši (401) in tretjeuvrščena Nemka Carina Vogt (388).

Dekleta bodo imela priložnost za dokazovanje tudi ta konec tedna, ko jih čaka tekma svetovnega pokala v Hinzenbachu.