PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Košarka - Mednarodni - Evroliga

Crvena zvezda-Alba/+3,5/
1
Pri beograjski ekipi se je počasi začela kazati utrujenost od nastopanja na dveh frontah. Drugače si ne gre razlagati dejstva, da Radonjić na tekmah v ABA ligi nosilcem igre nakloni vse manjšo minutažo. Če proti Albi ne dosežejo zmago, bi jih lahko publika bržkone nagradila celo z žvižgi. Arena bo spet razprodana.

Košarka - Mednarodni - Evroliga

Efes Pilsen-Olympiakos
2
Spanoulis na letošnjih tekmah Olympiacosa (spet) izničuje tisto reklo, da je košarka timski šport, saj veteran marsikatero tekmo odloči kar sam. Ko bo ta človek moral dati koš, ga bo dal in pika! Efes preveliko breme pod košem nalaga Šariću, zunanje linije pa nimajo konkurenčne Grkom (Sloukas, Darden, Lojeski, LaFayette). Pa še nekaj bi izpostavil: medtem ko se Olympiacos v domači ligi proti povprečnim klubom le malo "natrenira", se mora Efes resno bojevati tudi na turški ligaški fronti, kjer je konkurenca ostra, kot še nikoli prej in nosilci posledično nekega počitka niso deležni. Zadnjih pet medsebojnih tekem je šlo vselej v korist rdeče-belih.

Tenis - ATP - Melbourne

Murray A.-Berdych T./+1,5/
1
Čeh je letos začel sodelovati z Murrayevim nekdanjim "hitting" partnerjem Vallverdujem, ki bo seveda vedel, kakšen načrt igre pripraviti, a trenutno se mi Škot zdi tako suveren, da Berdychu niti "insajderji" ne bodo pomagali. Drži, da do polfinala Berdych ni oddal niza, toda hkrati si mora priznati, da je imel precej sreče z žrebom. Murray je izjemen pri branju servisa in se bo po moji oceni zlahka znašel v enakovrednih izmenjavah, tam pa bo nasprotnika učil "kozjih molitvic", medtem ko iger na servis ne bo podarjal. Če se kakšen niz slučajno zavleče v podaljšano igro, ima Murray prav tako prednost, saj je psihološko bolje pripravljen.

Tenis - WTA - Melbourne dvojice

Mattek/Safarov-Chan Y./Zheng J
2
Ne vem, zakaj sta Američanka in Čehinja v finalu favoritinji, potem ko sta bili v celotnem poteku turnirja kar nekajkrat na trnih, v polfinalu pa naleteli na nemški par, v katerem je Görgesova nastopila z blago vročino in po enosmernem nizu je bilo tekme konec zaradi predaje. Sicer se dekleti zelo dobro razumeta, marsikdaj med njunimi tekmami je bilo smeh slišati na sosednje igrišče, vendar za zmago v Melbournu bosta po mojem mnenju "prekratki". Danes ponoči ju čaka Azijski tandem, ki je vseh pet tekem dobil brez težav. Nista bili niti blizu temu, da jima kdo vzame niz, ključ do njunega uspeha pa se skriva v izjemno majhnem številu narejenih nevsiljenih napak (manj kot 10 na niz) ter predvsem konsistentnem serviranju. Če bi sam postavljal kvote, bi dal Kitajko in Tajvanko za blagi do močni favoritinji, ne pa narobe...

Nogomet - Španija - Pokal

Sevilla-Espanyol/oba gol?/
1 (=da)
Sevilla ima 90 in še nekaj minut, da izniči prednost Espanyola (3-1) s prve tekme, ko so oboji blesteli, a druga ekipa iz Barcelone je imela v protinapadih enostavno prehitre igralce. Sevilla na zadnjih tekmah ni imela težav z zadevanjem gola, doma pa sploh ne, za igralce Espanyola pa sem tudi prepričan, da na Pizjuan ne bodo prišli igrat zabarikadirani pred svoj gol. Vsekakor najbolj gledljiva tekma večera v španskem pokalu.