Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Italija - Pokal

Parma – Juventus
2
Parma se glede na svoje številne finančne težave v prvenstvu pričakovano nahaja na dnu lestvice in bo prihodnjo sezono bržkone nastopala v drugoligaški konkurenci. Moštvo morda rešitev vidi edinole v pokalu, kjer pa je naletelo na aktualnega italijanskega prvaka Juventus. Četudi Torinčani igrajo v gosteh, bi morali gostitelje, ki so v serie A doslej zbrali vsega 9 točk, brez težav premagati.


Nogomet - Španija - Pokal

Atletico (M) - Barcelona
0
Glede na to, da je Barcelona na prvi tekmi dosegla gol, svojo mrežo pa ohranila nedotaknjeno, je pred današnjim obračunom v zelo ugodnem položaju. Moštvo Luisa Enriqueja bi že z enim samim zadetkom na stadionu Vicente Calderon močno otežila delo Atletica. Da bi Jan Oblak uspel ubraniti vse strele zvezdnikov Barcelone, se zdi skoraj nemogoče. Nenazadnje sta tako Lionel Messi kot Neymar v izjemni strelski formi.

Košarka - Mednarodni - Evropokal

Bayern (M) - Union Olimpija
1
Olimpija je zadnji obračun proti Bayernu izgubila na zelo nespreten način, saj je v prvi polovici nadigrala tekmeca, v drugi pa tako kot že nič kolikokrat v tej sezoni močno padla v igri in vpisala poraz z 80:90. Zdi se, da so Ljubljančani priložnost, da tekmeca presenetijo in vpišejo pomembno zmago, zapravili že v Stožicah. V Münchnu so njihove možnosti za uspeh namreč zelo majhne.

Košarka - ZDA - NBA

Toronto - Sacramento
1
Sacramento se z dobrimi igrami v zadnjem mesecu ne more pohvaliti, saj v Toronto prihaja s šestimi zaporednimi porazi v žepu. Kralji povrhu v gosteh ne blestijo, saj so od 18 tekem slavili vsega šestkrat. Tako ni prav nobene skrivnosti, da bo v letošnji sezoni zelo uspešno kanadsko moštvo drevi v vlogi velikega favorita.

Rokomet - Mednarodni - SP

Slovenija - Francija
2
Medtem ko so se Slovenci v osmini finala z najstarejšo reprezentanco prvenstva Makedonijo pošteno namučili, so Francozi Argentino premagali s kar 12 goli razlike. Galski petelini tudi sicer sodijo med največje favorite za zmago in so poleg Hrvaške in Nemčije še edina neporažena reprezentanca na šampionatu. Glede na dosedanje predstave na prvenstvu, se možnosti slovenskih rokometašev za zmago zdijo vse prej kot velike.