Evropska odbojkarska sezona v Sloveniji je končana. ACH Volley je v skupini C pristal na zadnjem mestu, saj je izgubil tudi v šestem krogu. Tokrat je bil v dvorani Tivoli boljši Berlin s 3:0 (17, 22, 19). Ljubljanski kolektiv ni imel resnih možnosti za presenečenje.

Čeprav je bila dvorana več kot napol prazna, je bilo vzdušje dobro. K temu so pripomogli domači navijači, med katerimi so najbolj zagreti oblekli oranžne majice in tolkli po bobnih, izkazala pa se je tudi gostujoča skupina iz Berlina. V njej je bilo skoraj dvajset odbojkarskih navdušencev, predvsem starejših obrazov, kar je denimo več kot prejšnji teden, ko je iz Nemčije v Ljubljani gostoval košarkarski Bayern z manj kot deset navijači. Precej zanimiva razlika, saj je München bistveno bližje Ljubljani kot Berlin, pa tudi Bayern je največja nemška športna blagovna znamka, s katero se berlinski odbojkarski klub nikakor ne more primerjati.

Toda v kolikor je bilo na tribunah razmerje moči izenačeno, je bilo drugače na igrišču. Tam je Berlin pobudo prevzel že v prvem nizu. Točke je dosegal na vse mogoče načine. Z blokom, učinkovitimi akcijami in tudi zvijačami, kot je bila zadnja točka v prvem delu, ko so vsi pri ACH Volleyju pričakovali, da bo gostujoči organizator igre Kawika Shoji podal, a je Američan azijskih korenin žogo zvito odbil čez mrežo. Podobna zgodba je bila v drugem nizu, z razliko, da je ACH vendarle ponudil kanček več upora in poskrbel za bolj napeto končnico. Ljubljančani so celo nekajkrat prišli do prednosti dveh točk, nazadnje pri 19:17, toda Berlinčani z močnim mednarodnim pridihom (v moštvu so igralci iz ZDA, Srbije, Češke, Avstralije, Slovaške, Nizozemske, Italije in Nemčije) so v končnici potrdili večjo kakovost. Vsega je bilo konec po tretjem nizu. ACH je sicer povedel z 9:6, a tam se je vse končalo. Nemški klub je Ljubljančane najprej dohitel in nato še odločno prehitel ter vknjižil gladko zmago.

»Čestitke Berlinu, ki je igral praktično brez napak. Kljub požrtvovalni igri nismo imeli možnosti,« je dejal trener ACH Volleyja Tomi Šmuc, ki je v naslednji sapi že analiziral svojo krstno trenersko sezono v ligi prvakov. »Žal mi je tekme v Budvi. Škoda, da ekipa ni bila dovolj časa skupaj za tako močno tekmovanje. Kljub temu je jasno, da nam tudi šest točk ne bi bilo dovolj, da bi se uvrstili v pokal CEV, saj so klubi, kot sta Berlin in Resovia, za nas premočni,« je dejal Šmuc. Ob tem je priznal, da je raven njegove ekipe po osvojenem slovenskem pokalu padla: »Res je. Slovenski pokal je bil naš cilj in zanj smo tudi načrtovali svojo formo. Zdaj se moramo osredotočiti na naslednje cilje. Eden je državo prvenstvo, drugi pa zaključni turnir srednjeevropske lige, ki se je pojavil malce nepričakovano.«

Zaključni turnir srednjeevropske lige bo v sredini marca, na njem pa bodo igrale zasedbe s tega območja, ki so bile letos tudi v ligi prvakov. To sta poleg ACH Volleyja še Dob in Innsbruck, četrti udeleženec pa bo zmagovalec predtekmovalnega turnirja, na katerem bo igral tudi Kamnik. Bistvenih sprememb v igralskem kadru pri ACH Volleyju sicer ne pričakujejo, čeprav lahko po zaključeni ligi prvakov odideta Nathan Roberts in Miha Plot. »Ostali fantje imajo veljavno pogodbo,« je še dejal ljubljanski trener.