»Občina Cerklje je od nakupa odstopila, ker smo se lahko prepričali, da naša ponudba za lastnike ni bila ustrezna. To so nam dali vedeti na različne načine, vsekakor pa je bilo odločilno to, da ob oddaji naše ponudbe niso bili zadovoljni s predlagano vsoto in tudi v Cerkljah nismo imeli občutka, da smo kot edini kupec v poslu zaželeni in dobrodošli. Z odločitvijo se je seznanil občinski svet, projekta pa v nejasnih okoliščinah ne želimo izpeljati,« je dejal Čebulj. Po neuradnih podatkih je njihova ponudba znašala okoli dva milijona evrov, upoštevajoč dejstvo, da je RTC Krvavec zadolžen za osem milijonov evrov.

V smučišče vložili 10 milijonov

V Cerkljah so videli nakup Krvavca kot dolgoročni temelj za razvoj turizma, v projekt pa bi se morali vključiti vsi, ki imajo od smučišča tudi korist. Pri tem je najbolj izpostavljeno dejstvo, da manjka prenočitvenih zmogljivosti na Krvavcu in pod njim. Krvavec sicer v povprečju ustvari okoli tri milijone prihodkov na leto, na njem pa skozi sezono smuča okoli 150.000 smučarjev ali več. Do zdaj naj bi Unior od nakupa Krvavca v desetih letih vložil več kot deset milijonov evrov, obstajajo pa načrti za nove naložbe.

Smučišča zastonj ne bodo dajali

Čebulj pravi, da tudi v lokalnem okolju zamisel ni dobila take podpore, kot bi si jo želel. Poleg tega po njegovih besedah o RTC Krvavec niso imeli niti vseh podatkov, ker niso mogli opraviti skrbnega pregleda stanja podjetja. Zamisel o občini kot lastnici Krvavca je torej za zdaj pokopana, to pa ne spremeni dejstva, da bodo prej ali slej na Krvavcu novi lastniki.

Srečko Retuznik, direktor RTC Krvavec, pravi, da mu je bila zamisel o občini kot lastniku všeč. »Če bi nastal dober konzorcij, ki bi usmerjal razvoj Krvavca, bi bilo to dobro. Odnosov med lastnikom oziroma prodajalcem in kupcem ne morem komentirati, Krvavec pa zelo cenim in mislim, da se ga pa čisto zastonj tudi ne da dobiti,« nam je povedal včeraj.