Danes ob 19. uri vas čaka četrtfinalna tekma s Slovenijo. Ste že kaj spremljali njene igre na SP?

Nekaj malega, predvsem krajše posnetke na televiziji. Več o Sloveniji bom seveda videl in vedel po analizi in pripravi francoske reprezentance na medsebojno tekmo v četrtfinalu. Toda že od prej vem, kateri so ključni igralci v slovenski reprezentanci, kar se je potrdilo tudi na dosedanjih tekmah v Dohi: strelsko odlični Dragan Gajić, ki neusmiljeno polni mreže nasprotnikov, vratar Gorazd Škof, ki ga je težko premagati, če se razbrani, vrhunski organizator igre Uroš Zorman, z Vidom Kavtičnikom sem igral skupaj v Kielu in poznam njegovo kakovost... Slovenija ima veliko kakovostnih igralcev in super fantov, zato nas čaka težko delo.

Vaš klubski soigralec v Nantesu je Škof.

Gorazd je prava faca, vedno dobre volje in nasmejan. Venomer je pripravljen za šale in je super za vzdušje v ekipi in okoli nje. Je pa seveda tudi odličen vratar, čeprav je že kar v letih. A o njegovi kakovosti veliko pove že to, da je pri več kot 37 letih še za eno leto podaljšal pogodbo z Nantesom. Skupaj s Primožem Proštom v slovenski reprezentanci tvorita odličen dvojec in sta med najmočnejšimi členi v njej.

Škof napoveduje, da bo tekma med Slovenijo in Francijo obračun med hitrostjo in močjo. Se strinjate?

Se strinjam, ampak tudi mi smo hitri, ne le Slovenci. Slovenci igrajo odlično v obrambi, iz katere potem hitro izvajajo (pol)protinapade in dosegajo lahke zadetke. Zato moramo narediti čim manj napak v napadu, sicer nas bo Slovenija hitro kaznovala, naša kakovost v obrambi pa je vsem znana.

Vas je presenetil razplet katere tekme v osmini finala?

Najbolj to, kako so se morali Hrvati truditi, da so spravili na kolena Brazilce. Res nisem pričakoval, da se bodo Brazilci tako dobro upirali, čeprav gre za odlično reprezentanco, ki bi lahko bila veliko presenečenje na domačih OI 2016. Drugih presenečenj ni bilo. Katar? Ne čudi me, da se je uvrstil med osem najboljših na svetu. Prav tako me ne bo presenetilo, če bo v četrtfinalu premagal še Nemčijo in se uvrstil v polfinale. Katarci so nakupili veliko vrhunskih igralcev in sestavili odlično reprezentanco, skoraj šest mesecev so se skupaj pripravljali na tekmovanje, igrajo na domačem igrišču, selektor Valero Rivera je super strokovnjak...

Hrvaška ima na papirju najlažji razpored do finala.

Res je, saj se do finala ne more pomeriti niti z nami, niti z Dansko, niti s Španijo, torej s tremi reprezentancami, ki naj bi bile skupaj z njo med glavnimi kandidati za kolajne. A po eni strani lažji razpored ni venomer darilo, ker se lahko v takšnih primerih, ko igraš proti na papirju slabšim ekipam, reprezentanca malce preveč sprosti in doživi kakšno negativno presenečenje.

Francija je aktualni olimpijski in svetovni prvak. Cilj v Katarju?

Jasno je, po kaj smo prišli v Katar – da gremo do konca in da postanemo najboljši na svetu. Na poti do zlate kolajne je prva ovira Slovenija, ki jo moramo premagati, če želimo ostati v boju za kolajne, saj popravnega izpita ni več.

Za koga bo danes navijala vaša žena Anja Polanec, ki je Slovenka iz Trbovelj?

Meni bo zaradi nje težko igrati proti Sloveniji, njej pa bo še težje, saj bom na tekmi proti njeni domovini igral v dresu nasprotne ekipe. Anja, ki je včeraj prišla v Katar in si bo v živo ogledala tekmo, je dejala, da bo navijala zame in za Slovenijo. Ne glede na to, kako se bo tekma razpletla, bo sočasno vesela in žalostna. Če zmaga Francija, bo vesela zaradi mene in žalostna zaradi Slovenije, če pa zmaga Slovenija, bo vesela zaradi svoje domovine in žalostna zaradi mene.

Ste tudi karikaturist. Še vedno rišete?

Kadar imam čas. Ker je sin Zack še majhen, je zaradi rokometnih in družinskih obveznosti časa za to bolj malo, ampak si ga skušam vzeti in narisati kakšno karikaturo. Škof? Ne, nisem ga še narisal, ga bom prihranil za kdaj kasneje. Če se malce pošalim, lahko rečem, da ga je glede na videz obraza najlažje narisati. Narišeš krog in to je to, ker nima niti las niti brade. Zelo preprosto za karikaturo.