Eden od očitkov uporabnikov južnokorejskemu tehnološkemu velikanu je namreč ta, da zelo razvejana in hitro dopolnjujoča se ponudba mobilnih naprav z različnimi poimenovanji ustvarja zmedo.

Na to bodo zdaj odgovorili s serijami mobilnikov. V seriji A bodo tako imeli vsi modeli enoten dizajn, s tega vidika bodo različne le velikosti zaslonov, na katere bodo sicer nakazovale že številke v poimenovanju modela.

Prva modela srednjecenovne serije A, ki bosta konec tega oziroma v začetku naslednjega tedna na voljo tudi v Sloveniji, sta Galaxy A3 in Galaxy A5, je na današnji novinarski konferenci v Ljubljani povedal vodja oddelka mobilne telefonije v Samsungu Slovenija Bernard Purkart.

Mobilnika Galaxy A5 in A3 sta trenutno tudi najtanjša Samsungova pametna telefona: ohišje modela A5 v debelino meri 6,7 milimetra, A5 pa 6,9 milimetra. Njuno kovinsko ohišje je na voljo v štirih barvnih različicah, oba modela premoreta štirijedrni procesor, zaslon Super AMOLED, sprednjo kamero ločljivosti 5 megapik.

V teh dneh bodo sicer na slovenskem trgu začeli prodajati tudi pametni mobilnik Galaxy Note Edge, katerega posebnost je ta, da je zaslon na eni od daljših stranic telefona razpotegnjen oziroma ukrivljen čez rob. V tem delu zaslona je uporabniku na voljo dodatna menijska vrstica s hitrim dostopom do različnih funkcionalnosti.