Pred začetkom konference mu je čestital tudi direktor zveze Jurij Žurej, ki pa o sodelovanju z Mariborčanom ni hotel veliko govoriti. "Mislim, da to ob takem uspehu ne sme biti tema konference. Na to temo jo lahko skličemo naslednji teden, ko lahko predstavim finančne številke," je dejal Žurej, ki je v Kreischbergu dobil vprašanje, ali bi bilo realno, da Slovenija organizira svetovno prvenstvo.

Organizacija prvenstva v Sloveniji ni realna

"Prvenstva skoraj nihče noče organizirati, vsi vemo zakaj. Tudi Slovenija realno tega ni sposobna. Ni problem, da ne bi imeli terenov, ni problem, da ne bi imeli ljudi, problem je finančen položaj smučišč v tem trenutku in tudi finančne težave zveze. Za moj pojem pa to mora biti cilj Slovenije v prihodnje. Že zaradi odličnih tekmovalcev, na prvenstvu v Avstriji smo v deskanju in krosu osvojili kar štiri kolajne. Nismo le dobri, ampak ekstremno dobri, tako da ne bi bilo pošteno, da jim ne omogočimo, da se izkažejo tudi pred domačimi gledalci."

Nad idejo je bil navdušen tudi Flisar, ki meni, da bi prvenstvo imelo veliko podporo, a se tudi on zaveda, da je to bolj ali manj nerealno. "Najprej sem mislil, da se naši menijo za tekmo svetovnega pokala, kar bi bilo povsem realno, a jaz žal tekme ne morem organizirati. Niti ne vem, kakšen je postopek, a svetovno prvenstvo bi bilo nerealno. Že Avstrijci so imeli probleme, pa vemo, kakšni so oni v organizaciji, da jim nihče ne seže do kolen. Bi se pa res spodobilo, da bi Slovenci lokalcem pokazali, kako se stvarem streže. Želim si, da bi bile tekme na Čermošnjicah. To je zame najboljše smučišče, tja sem osem let hodil, že od cicibanov naprej, a sem šele pri mladincih tekmoval. Šalo na stran. Ne vem, kje bi bilo najbolj primerno, najbrž Rogla ali Vogel," je dejal hudomušni smučar.

Zadovoljen, da se je končno dogovoril z zvezo

Da ne ve, katero smučišče bi bilo v Sloveniji najbolj primerno za tekmo, je povsem jasno, saj v domovini že dolgo časa ne trenira. Za to potrebuje denar, ki pa mu ga zveza ne more zagotoviti. Tako letos ni čakal na podpis pogodbe in se je odločil za samostojno pot. "Na zvezo enostavno nisem mogel čakati, potrebovali smo veliko časa, da smo se dogovorili, upam, da bomo v naslednjih letih hitrejši. A važno je, da smo se dogovorili in smo vsi zadovoljni. Zveza mi je dala nekaj denarja za priprave, jaz v zameno nosim enega od njihovih sponzorjev. Vsekakor pa si želim malo večji denarni vložek, da sestavim še boljšo ekipo, v tem imam namreč še rezerve. A to ne pomeni, da naprej ne bom šel samostojno. Ta pot mi zelo ugaja," je dejal mariborski šmajser ali mariborska šunka, ki sta najnovejša vzdevka svetovnega prvaka. Ta se je danes mudil tudi na Ministrstvu za obrambo, ki mu pomaga.

Vzel bo odmor, da po zabavah in obveznostih dobi nazaj svežino

Flisar si bo po vseh obveznostih konec tedna vzel nekaj odmora, se izklopil iz javnosti, že naslednji ponedeljek pa odpotoval na tekme svetovnega pokala v Švico. "Dveh dnevov treninga na snegu ne potrebujem, v tako kratkem času ne bi mogel storiti nič pametnega. Bolj pomembno bo, da si po zabavah in obveznostih nazaj pridobim svežino. Kot svetovni prvak ne bom imel dodatnega pritiska, da moram biti vsako tekmo v vrhu, čeprav se še vedno spogledujem z visoko uvrstitvijo v skupnem seštevku svetovnega pokala," še ni izgubil motivov 27-letni Mariborčan, ki je kristalni globus leta 2012 že dvignil.