»Oprostite, nekaj je šlo narobe. Napako poskušamo odpraviti,« so sporočili iz Facebooka. Uporabniki v Združenih državah Amerike, Evropi, Aziji in Avstraliji naj na facebook ne bi mogli dostopati vsaj 30 minut, čeprav so na Valu 202 poročali, da je bilo družbeno omrežje nedosegljivo kakšno uro ali več.

Večina uporabnikov se je v tem času premaknila na twitter, kjer so najprej sporočili, da ne dela facebook, nato pa zlivali svoje frustracije zaradi dejstva, ker niso uspeli prebrati »jutranjih resničnostnih novic«.

Nekateri facebookovi konkurenti pa so situacijo hitro izkoristili. Myspace je na twitterju vse pozval, naj se vrnejo k njim, saj facebook ne dela.

Tudi uporabniki so se nazadnje že začeli zabavati.

Hekerji trdijo, da so napadli Facebook in Instagram

Skupina hekerjev Lizard Squad, ki je pred časom prevzela odgovornost za napad na PlayStation in Xbox Live ponudbo, je na Twitterju zatrdila, da je kriva za nedostopnost Facebooka in Instagrama. Družbeni omrežji sta trditve skupine takoj zanikali, težave pa pripisali »spremembi, ki je vplivali na konfiguracijske sisteme«.

Poleg omenjenih dveh so bili nedostopni še AIM, Tinder in Hipchat.

Hekerji Lizard Squad so pred kratkim zatrdili, da so vdrli v spletno stran letalske družbe Malaysia Airlines in na vstopno stran objavili napis: »404 – Letala nismo našli. Napad kiber kalifata.« Danes pa so prek Twitterja še opozorili, da bodo objavili ukradeno elektronsko pošto z omenjene letalske družbe.