Z gostovanjem odbojkarjev Berlina v ljubljanski dvorani Tivoli bo padel zastor nad mednarodnim odrom ACH Volleyja v letošnji sezoni. Nekaj minimalnih možnosti za napredovanje v pokal CEV slovenski prvak še ima, a so tako majhne, da mejijo na čudež. V izločilne boje drugorazrednega evropskega tekmovanja se namreč uvrstijo tudi tri najboljše tretjeuvrščene ekipe po skupinskem delu lige prvakov. ACH ima trenutno tri točke in bi z morebitno visoko zmago prišel do šestih, a kaj, ko imata v drugih skupinah Cai Teruel in Cucine Lube že sedaj sedem točk, na tretjem mestu pa je tudi Roeselare, ki ima šest točk in domačo tekmo proti skromnemu Luganu.

Podobna situacija velja za moštvo Berlina, ki je svoj posel že opravil. Nemški klub ima sicer enako število točk kot Resovia, a zmago manj, zato je skoraj nemogoče, da bi še prišel na prvo mesto v skupini, saj je težko verjeti, da lahko Resovia izgubi proti Budvanski rivijeri. »Ravno zato pričakujemo dobro igro, brez pritiskov. To je veljalo tudi za naše gostovanje na Poljskem, a zdaj hočemo ponuditi malce bolj gledljivo tekmo,« je povedal trener ACH Volleyja Tomi Šmuc. »Berlin je vrhunska ekipa, ki je svojo kakovost dokazala z zmago pri Resovii, zato upravičeno upa na zaključni turnir četverice.« Med najboljše posameznike Berlina sicer spadajo bloker Tomaš Kmet, podajalec Sebastian Kühner, korektor/sprejemalec Robert Kromm…

Kljub temu je ACH Volley na prvi tekmi proti Berlinu pokazal dobro igro. Osvojil je celo prvi niz in bil blizu uspeha tudi v tretjem nizu, kar je bila precej boljša partija, kot jo je slovenski predstavnik pokazal proti Resovii. »Berlin ima drugačen tip igre, ki nam bolj ustreza. Poljaki so za nas bolj neugodni, a zakaj je tako, ne želim razlagati, saj bi s tem razkril določene naše slabosti,« je povedal Šmuc. Čeprav tekma nima rezultatskega pomena, trener ljubljanske zasedbe napoveduje boj za zmago. Vsem mlajšim igralcem bo priložnost ponudil, ko ne bo več videl možnosti za uspeh. »Nekaj podobnega sem že storil prejšnji teden na Poljskem. Zagotovo bom proti Berlinu najprej želel tekmo zmagati, če se bo pokazalo, da nam ne bo uspelo, pa bodo priložnosti dobili vsi,« je dejal Šmuc, ki ima na voljo popolno zasedbo.

Na prvi krog lige prvakov in gostovanje v Berlinu imajo nekaj lepih spominov tudi igralci. Za večino njih je bila to sploh prva tekma med evropsko elito. »Ko smo igrali prvo tekmo v Berlinu, smo imeli dobre možnosti za zmago. Ker pa je bila za mnoge od nas to prva tekma lige prvakov pri ACH Volleyju, nas je neizkušenost stala zmage,« je za uradno spletno stran kluba povedal Avstralec Nathan Roberts. »Tekma proti Berlinu bo zadnja v letošnji sezoni lige prvakov, zato si jo še bolj želimo zaključiti z zmago. Bo pa to precej težko, saj je za nami naporen teden. Pot na Poljsko in tekma v državnem prvenstvu proti Astec Triglavu sta nas utrudila. Prav tako so za dobro igro motivirani Berlinčani, saj si želijo osvojiti prvo mesto v skupini, za kar potrebujejo zmago. Je pa naša ekipa zdaj boljša kot na prvi tekmi; če bomo igrali, kot znamo, so možnosti za zmago realne,« je dodal avstralski sprejemalec.