Kaj se je dogajalo z vami dan pred tekmo z Makedonijo?

Niti ne vemo natančno, kaj je bilo. Počutil sem se zelo slabo, začelo me je kuhati, imel sem težave s sinusi, a je zdravniški službi uspelo preprečiti, da bi šlo na slabše. Nismo vedeli, kako se bo zadeva razpletala naprej. Ostal sem v hotelski sobi in počival, izpustil sem tudi večerni trening. Ponoči me je nato zaradi vročine oblivalo, tako da sem moral menjavati posteljnino, saj je bilo vse mokro.

Ste čutili, da ste zaradi bolezni izgubili nekaj energije in moči?

Mogoče malo, vendar tega niti nisem čutil, razen malenkost med ogrevanjem. Počutil sem se za odtenek drugače kot ponavadi, a to ni bila takšna sprememba, da bi vplivala name. Bil sem toliko osredotočen na tekmo, da se med njo nisem imel niti časa niti možnosti obremenjevati z zdravstvenim stanjem. Čeprav sem imel že med tekmo nekaj težav z grlom in glasom, ki so prisotne še vedno, a ni nič hujšega. Glavobola in vročine ni več, pa še po zmagi je počutje seveda precej boljše.

Kako je bilo ustavljati odličnega levorokega ostrostrelca Kirila Lazarova?

Kiril je odličen igralec, stroj za zadetke, ampak vseeno ni neki »bavbav«. Vedeli smo, da v napadu ne mara »kontakt igre«, meni pa takšna igra v obrambi ustreza. Dobro smo ga ustavili, čeprav je dosegel sedem golov, a se ni razigral tako kot na skoraj vseh tekmah. Naredil je veliko napak, kar pa je seveda normalno: če obrambni igralec stalno pritiska in visi na njem, mu ves čas diha za ovratnik in ga tepe, je pač težko igrati brez napak in brez njih početi v igri stvari, ki jih sicer dobro opravlja v drugačnih okoliščinah.

Ste bili tudi vi nezadovoljni s sodnikoma iz Litve?

Saj ste lahko tudi sami videli, kaj se je dogajalo na igrišču. Igralci smo se dogovorili, da ne bomo reagirali na sodniške odločitve, a se občasno nismo mogli zadržati, saj je njuno sojenje šlo čez mejo dobrega okusa. Ne, nisem bil zadovoljen s sodniškim kriterijem in odločitvami, a najpomembneje je, da smo zmagali. Toda te stvari se ne dogajajo samo nam, ampak tudi nekaterim drugim reprezentancam. Pri tem ne mislim toliko na napake, ki so sestavni del sojenja, ampak na to, da so nekatere sodniške odločitve občasno zelo smešne. Če bo šel rokomet v tej smeri, bo izgubil marsikaj dobrega, lepega, zanimivega in privlačnega.

Jutri vaš čaka tekma z aktualnimi evropskimi in olimpijskimi prvaki Francozi.

S četrtfinalom smo izpolnili osnovni cilj, zato smo lahko zdaj sproščeni, saj na naših plečih ni več pritiska. Po uvrstitvi med osem najboljših reprezentanc na svetu apetiti seveda rastejo, tako med igralci kot v javnosti. Čaka nas še hujša in težja bitka v obrambi in napadu kot proti Makedoncem. A ne bomo prišli na igrišče z belo zastavo. Gre za vrhunsko ekipo, ki je osvojila že vse, kar je mogoče, toda to še ni razlog, da bi se jih bali. Ne pozabite, da so tudi Francozi le ljudje iz mesa in krvi. dek