Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Azijsko prvenstvo

Avstralija - ZAE
1

Avstralci na domačih tleh ne razmišljajo o drugem kot končni zmagi na azijskem prvenstvu. Po izpadu Japoncev v četrtfinalu so sedaj še toliko večji favoriti in jih bo težko kdo ustavil. ZAE so presenetili Japonce, kar bo za Avstralce dovolj dobro opozorilo, da tekmeca ne bodo vzeli zlahka in zato si lahko obetajo zmago in nastop v finalu, kjer jih že čaka Južna Koreja.

Nogomet - Anglija - Ligaški pokal

Chelsea - Liverpool
1

Prva tekma se je kljub premoči Liverpoola končala z 1:1, kar je boljši  rezultat za Chelsea. Moštvo Joseja Mourinha bo na svojem terenu sedaj poskušalo tekmeca premagati in se uvrstiti v finale, kjer se obeta premagljiv nasprotnik (Tottenham ali Sheffield United), zato motivacije Londončanom ne bi smelo manjkati. Za to bo poskrbel tudi nedavni šok, ki so ga doživeli v drugem angleškem pokalu, FA, ko so doma proti nižjeligašu Bradfordu vodili z 2:0, nato pa izgubili z 2:4. Mourinho je po tekmi svojim varovancem namenil nekaj jasnih besed, da takšne sramote niso primerne za klub, kot je Chelsea. Verjetno je v taboru modrih sedaj kar nekaj nogometašev, ki so zelo motivirani, da se Portugalcu odkupijo za slabšo predstavo in Liverpoolu se morda ne piše nič dobrega.

Tenis - ATP - Melbourne

Djokovič N. - Raonič M.
1

Raonić se je v osmini finala namučil, da je po petih nizih ugnal Lopeza, sedaj pa ga čaka še precej težja naloga, prvi nosilec in igralec sveta, ki do sedaj v Melbournu še ni izgubil niza. Srb je v dobri formi in ima pred očmi novo lovoriko.

Tenis - WTA - Melbourne

Williams S. - Cibulkova D.
1

Serena je v zadnjih dveh dvobojih oddala niz, kar priča o tem, da ni tako suverena, kot kdaj v zadnjih letih, a tudi konkurenca ni preveč strašljiva, saj tudi ostale igralke precej nihajo v formi. Američanka je zato še vedno velik favorit na stavnicah, da osvoji nov grand slam, v četrtfinalni dvoboj pa se najbrž podaja precej samozavestna, saj je Čibulkini na dosedanjih štirih medsebojnih dvobojih oddala le niz.