Polfinalna večera bosta 19. in 21. maja, zaenkrat pa je znano le, katere od 33 držav bodo tekmovale v dunajski Stadthalle. Natančen vrstni red držav, ki bodo morale skozi to sito, bo določen marca, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Skupaj bo na letošnjem Eurosongu zastopanih 39 držav. Mesto v finalu 23. maja ima namreč kot vsako leto že zagotovljenih pet držav, ki največ prispevajo v proračun Evropske radiodifuzne zveze (EBU). To so Nemčija, Francija, Velika Britanija, Italija in Španija ter ob njih Avstrija kot lanskoletna zmagovalka.

V primerjavi z lanskim Koebenhavnom bosta na Dunaju zastopani dve državi več: na krov so se vrnile Srbija, Češka in Ciper, udeležbi pa se je odrekla Ukrajina. Katera skladba bo Slovenijo zastopala tokrat, bo znano 28. februarja, ko bo potekal izbor Ema. Za nastop v avstrijski prestolnici se bodo potegovali Alya in Neno Belan, Clemens, I.C.E., Jana Šušteršič, Maraaya, Martina Majerle, Rudi Bučar in Tim Kores - Kori. Pesem bo izbrana po dveh krogih glasovanja.