Za nekatere je samsko življenje prednost, za druge največje trpljenje. In če se poleg tega nanje »spravijo« še sorodniki, prijatelji in znanci, ki jim skušajo predstaviti »ljubezen njihovega življenja«, se lahko nezadovoljstvo še poveča. Na pomoč je prišla aplikacija »Nevidni fant«, za katero uporabnik mesečno odšteje 22 evrov, v ceno pa je vključenih 100 smsov, deset zvočnih sporočil in ena razglednica navideznega partnerja.

Sporočila pišejo »resnični« ljudje. (Foto: invisibleboyfriend.com)

Uporabnik lahko navideznega partnerja ustvari po lastnih željah – mu izbere ime, prostočasne dejavnosti in tudi njegov zunanji videz. Izmisli si lahko tudi zgodbo o tem, kako sta se spoznala. Sporočila prek tehnološkega podjetja pošiljajo resnični ljudje, tako pa celotno izkušnjo naredijo bolj realistično.

Uporabnik lahko po lastni želji izbere značajske lastnosti svojega navideznega partnerja. (Foto: invisibleboyfriend.com)

Ustvarjalci aplikacije pa pravijo, da lahko s temi sporočili uporabniki »vadijo« pisanje za bodoče partnerje. »Če se na tem področju ne znajdete najbolje, lahko s pomočjo aplikacije z resnično osebo vadite pisanje sporočil. Včasih ravno to vzbudi zadostno količino ljubosumja, da se posebna oseba odloči za korak naprej in se uporabniku zaveže,« pišejo na strani.

Uporabnik lahko po lastni želji »ustvari« svojega navideznega partnerja. (Foto: invisibleboyfriend.com)

Na strani aplikacije za možne razloge za potrebo po »Nevidnem fantu« navajajo nadležne sodelavce, ki se vmešavajo v vaše zasebno življenje, pa tudi starše, ki otrokom nergajo zaradi zvez in bodočih vnukov. »Mama me je vprašala, ali bom za zahvalni dan na večerjo pripeljal prijateljico. Takrat sem ugotovil, kako lepo bi bilo imeti odgovor na to, a hkrati ne imeti resnične zveze,« razlaga soustanovitelj aplikacije Matt Howmann.