PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni - Afriško prvenstvo

Kapverdski otoki-Zambija/oba gol?/
1 (=da)
Dozdaj, ko tekme še nisobile odločilne, so prvi polčasi na tekmah v tej skupini vedno ponudili s previdno igro in, kot radi rečemo, "tipanjem, sedaj pa taktiziranja ne bo več. Zambija mora nujno zmagati, Zelenortskim otokom pa morda odgovarja že remi, imajo pa za razliko od nasprotnika v moštvu tudi človeka, ki lahko z eno samo potezo odloči srečanje: Heldon (Porto) je v dosedanjem poteku prvenstva ostal dolžan, se mi pa zdi, da se bodo mreže nocoj precej hitro začele tresti.

Rokomet - Mednarodni - SP

Češka-Rusija/60,5/
2 (=več)
Toliko smole, kot so jo imeli Rusi v skupinskem delu SP, je težko imeti. Dvakrat so bili poraženi za gol, pri čemer so proti Poljski vodili skoraj celotno tekmo, potem pa v odločilni tekmi za napredovanje izpraznjeni doživeli šok proti Argentini. Verjamem, da na revijalni tekmi s Češko tako ena kot druga obramba ne bosta ravno garali in se bo golov v obeh mrežah nabralo čez 30.

Rokomet - Mednarodni - SP

Francija-Argentina/+6/
2
Par, iz katerega zmagovalca najbolj nestrpno čakamo, saj se bo ta pomeril proti Sloveniji. Argentina v tem srečanju nikakor ne bo igrala statistke, kar nas je lahko naučilo nekaj njihovih predstav v minulem tednu - remi proti Danski, na koncu pa še zmaga nad Rusijo sta za Francoze lahko veliko opozorilo. "Gavči" imajo zelo hitro moštvo, ki ljubi protinapade, v napadu tudi na postavljeno obrambo igralci hitro menjavajo strani, posedujejo tudi dobre strelce z razdalje, da o dobrem vzdušju v slačilnici po veliki uvrstitvi med 16 na svetu sploh ne govorim. Francija bo napredovala, a ne za več kot 5 golov.

Tenis - WTA - Melbourne

Williams V.-Radwanska A.
2
Venus je imela proti Giorgijevi ogromno težav in bila že na robu poraza. Za napredovanje se lahko zahvali zgolj italijankini nestabilnosti, ki se je kazala v dvoštevilskem faktorju narejenih dvojnih napak, kopici nevsiljenih napak in pa nepotrpežljivosti v izmenjavah. Težko verjamem, da bi Radwanska dovolila tak povratek in preobrat,...prej bi rekel, da bo Poljakinja slavila po dveh nizih.

Tenis - ATP - Melbourne

Berdych T./+1,5/-Nadal R.
1
Nadalu se tule obeta še en podoben test, kot ga je imel v sredo proti Smycku, kajti Berdych v Melbournu za zdaj še ni oddal niza, še tiste tri podaljšane igre, ki jih je imel, pa je suvereno odločil sebi v prid. Nadal je sam priznal, da fizično morda še ni povsem na 100%, zato grem tule "kontra" in napovedujem zmago Čeha.