Adrienn Hód (1975), ki je bila v zadnjih petih letih kar štirikrat nominirana za nagrado Rudolfa Labana, je znana po svojem radikalnemu pristopu k telesu, prostoru, uporabi eksperimentalne glasbe in vzajemnih povezavah med njimi, vključno z občinstvom. Leta 1993 je diplomirala na Budimpeški plesni šoli in premore formalno izobrazbo s širokega polja gibalnih slogov in gledaliških pristopov, kar ji omogoča osredotočanje na plesalce ter dekonstrukcijo in rekonstrukcijo lastnih gibov. Skupino Hodworks je Adrienn Hód ustanovila leta 2007. Skupina k sodelovanju redno vabi umetnike z različnih področij. Hodworks ustvarja tako akcije, posebej prirejene za določeno lokacijo, kot tudi plesne predstave, namenjene predstavitvam v gledališčih.

Nocoj bo skupina uprizorila drzno performativno raziskavo Dawn (Zora), v ospredju katere so gola telesa plesalcev. Ta postanejo pokrajina intimnosti in bližine, prikažejo svoj »živalski značaj«, ki je v sodobni družbi tabuiziran. Evropska plesna mreža Aerowaves je predstavo izbrala kot prioritetno v letu 2014, prejela pa je tudi nagrado Rudolfa Labana za izjemne dosežke na področju sodobnega plesa za leto 2013.

Jutri pa bo sledila še predstava Conditions of Being a Mortal/Kako biti smrtnik. Gre za unikatno priredbo Lisztove Faustove simfonije v treh stavkih – vsak od njih je posvečen enem od junakov pesnitve: Faustu, Marjetici in Mefistu –, ki velja za vrhunec skladateljevega simfoničnega ustvarjanja. nr