Norvežani so še drugič zapored zmagali na moštveni preizkušnji svetovnega pokala, ko so slavili na razdalji 4 x 7,5 kilometra s časom 1:15:36,7 (0+5), Nemci na čelu z zmagovalcem zadnjih treh posamičnih preizkušenj Simonom Schemppom so zaostali 16,4 sekunde (0+7), Francoska štafeta z vodilnim Martinom Fourcadom pa je za tretje mesto zaostala 42 sekunde (0+5).

Na štafeti so slovenske barve branili Peter Dokl, Fak, Rok Tršan in Lenart Oblak, ki so za zmagovalci zaostali več kot štiri minute (+4:07,5, 1+9).

Prvemu slovenskemu tekmovalcu na startu se nastop ni posrečil, saj je Dokl po eni popravi na prvi postaji in treh popravah ter enem kazenskem krogu na drugi v zadnji krog odtekel kot 15. in na tem mestu tudi predal štafeto. Z dvominutnim zaostankom se je v smučino podal Fak, ki je s streljanjem leže opravil brezhibno. Na drugem streljanju je moral sprožiti sedemkrat, ob koncu nastopa pa je Slovenijo popeljal na 12. mesto.

Tršan je naredil le dve popravi na prvem streljanju in pred zadnjo predajo štafeti pridobil eno mesto. Še boljši je bil nato Oblak, ki je bil na koncu najbolj natančen v strelišču, saj je moral na zadnji postaji popraviti le en strel. V cilj je pritekel kot 12., tri desetinke sekunde za slovaško ekipo.

"Lahko bi bil boljši rezultat, a danes sem bil že precej utrujen. V treh tednih sem nastopil na vseh tekmah, vmes sem bil pa še bolan, kar se še pozna. Bolj je izčrpano telo, bolj se pozna ta prehlad, na pljučih še vedno čutim, da to ni to, ampak šele takrat, ko sem res utrujen. Zelo sem utrujen, že dolgo časa na tako. Naslednje dni bom izkoristil predvsem za ležanje, kaj drugega ne vidim za boljše regeneracijo. Od srede do nedelje bomo na Pokljuki, potem pa že gremo naprej. S svojo uvrstitvijo v seštevku svetovnega pokala sem kar zadovoljen, a bi bil še bolj, če bi bil malo višje. Moram biti še bolj priden in mogoče pridejo še boljši časi," je vtise po tekmah v Italiji strnil najboljši slovenski biatlonec Fak, ki je s 463 točkami na četrtem mestu skupnega seštevka, za vodilnim Fourcadom pa zaostaja 109 točk.

"Postava ni bila popolna, saj je Klemen Bauer zbolel, tako da smo dali zraven Petra. V štafetah je treba tvegati in streljati hitro. Na koncu 10. ali 12. mesto ne šteje veliko, štejejo vrhunske predstave, ki jih ekipa lahko doseže, če vsi vse naredijo dobro. Računali smo na 13. mesto brez Bauerja, danes smo 12. Boli samo to, da Peter, ki so se mu pri streljanju stoje pripetile nepotrebne napake, ni naredil tistega, kar bi moral, ostale fante pa velja pohvaliti," je imel po tekmi mešane občutke glavni trener slovenske vrste Uroš Velepec.

V Anterselvi bo na sporedu še ženska štafeta, ki bo pa minila brez slovenske udeležbe.