Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - FA pokal

Brighton - Arsenal
2
Arsenal je po hudih kritikah, ki jih je bil s strani navijačev deležen v prvi polovici sezone, dvignil svojo formo in nanizal štiri zaporedne zmage. Še posebej odmevna je bila zadnja, ko je v gosteh z 2:0 ugnal aktualnega angleškega prvaka Manchester City. Topničarji bodo imeli tokrat verjetno precej lažjo nalogo, saj jim bo nasproti stal drugoligaš Brighton, ki bi bil zelo zadovoljen že z remijem.

Nogomet - Francija - 1.liga

Lyon - Metz
1
Potem ko smo večino prvenstva gledali, kako se za prvo mesto borita PSG in Marseille, se je medtem z dobrimi predstavami na vrh zavihtel Lyon. Slednji bo danes naskakoval svojo petnajsto prvenstveno zmago, kar pa ne bi smela biti pretežka naloga. Metz se namreč nahaja v spodnji polovici lestvici, povrhu pa Lyon doma igra naravnost fantastično, saj je pred domačimi gledalci na enajstih tekmah vpisal kar deset zmag in vsega en sam poraz.


Nogomet - Španija - 1.liga

Espanyol - Almeria
1
Samozavest Espanyolovih nogometašev je v zadnjem času zagotovo visoka, saj je moštvo v desetih dneh porazilo tako petouvrščeno Sevillo kot šestouvrščeno Valencio. Danes bo Espanyol tudi zato v vlogi favorita. Almeria v prvenstvu zaseda šele 18. mesto, povrhu pa v Barcelono prihaja po treh zaporednih porazih.

Košarka - ZDA - NBA

Toronto-Detroit
1
Torontu kljub nekonsistentnim predstavam v zadnjem času kaže dobro, saj je deveto moštvo lige. Tokrat bodo gostili povprečni Detroit, ki pa se kljub zmagi na zadnjem medsebojnem srečanju s prav dobro statistiko proti Torontu ne more pohvaliti. Srečanje utegne biti zelo izenačeno, a parket bodo bržčas zadovoljnejši zapustili košarkarji Toronta.